lördag 19 maj 2012

Ett spår med lite väl många träsk

I torsdags la Matte ut ett spår till Vessla. Det blev nästan 1 km långt och gick genom 3 träsk. Det var 7 små pinnar, två snusdosor med kyckling och en slutapport i spåret. Nedan är en bild på hur det knixade sig fram. Starten är vid den gröna nålen.

Efter lite mer än 1 timmes väntetid fick Vessla chansen. Hon hade sele på sig ut till spåret och hon drog ordentligt. Riktigt manad att komma fram. Försökte distrahera henne när vi gick förbi sträckan närmast slutapporten. Innan starten bytte Husse till spårsele. Vessla jobbade på riktigt bra till en början. Vissa sträckor följde hon verkligen spåret fullständigt, men träsken ställde till det för henne. Både Vessla och Husse fick nästan bada för att ta sig igenom ett av dem. Där gick Vessla bet på spåret. Hon fick en andra chans, och tog upp spåret igen, tog en apport till och sen ner i nästa träsk. Även här tappade hon spåret och därefter bröt Husse. Men hon klarade av ungefär 800 m av spåret och med andra starten så hade hon med sig samtliga små pinnar! Tyvärr hade hon svårt att hitta snusdosorna denna gången. Kan nog vara så att kycklingen inte luktade lika mycket som kattmaten som brukar ligga i dosorna.

Det är lite jobbigt att hon tappar spåret fullständigt och att hon inte är helt lätt att läsa utan kan fortsätta och se ut som att hon ändå är på spåret när hon är helt av. Men samtidigt en del sköna besked för hon fixade det nästan! Hon gör bra markeringar på apporterna. Plockar upp dem. Det märks även att hon lägger ner en del energi på att verkligen hitta apporterna. En av apporterna låg under ett mindre träd som fallit omkull. Spåret var utlagt så att jag hade gått rakt över trädet, men när Vessla kom spårande gick hon längs med bortre sidan av trädet, men hon kände att det fanns något där och gav sig inte förrän hon kört in huvudet under trädet och fått tag på apporten. Träsken kan ju inte vara helt lätta att ta sig igenom. Till och med en annan känner ju att de stinker, så det är nog svårare för henne att hålla koll på spåret i sådan mark. Vi har förberett och snitslat ut ett spår inför morgondagen som är knappt 1 km. I det här spåret försökte vi undvika träsk, och förhoppningsvis ska det gå hela vägen. Så i morgon får Matte släpa sig ut redan kl 8 och lägga spår. Hoppas fröken Vessla fixar det då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar