söndag 6 maj 2012

En träningsfylld helg

En aktiv helg går mot sitt slut. I fredags gjorde vi ett försök till på lydnadsklass 2, men det var förhoppninsgivs årets kortaste tävling. Efter ungefär 2 sekunder in på platsliggningen var Vessla tvungen att klia sig på sidan för att sedan ställa sig upp. Sen stod hon i ungefär 1 minut innan hon la sig till rätta och väntade på att momentet var slut. Nolla alltså och avbruten tävling. Vi får väl se hur den framtida gameplanen ser ut. På lördagen blev det i alla fall spår och brukslydnadsträning. Vi gick ut 4 korta spår för att träna på att Vessla ska komma igång bra i spårandet. Hon löste ut 3 av spåren, men det andra spåret så vinklade hon på ett ställe där det inte fanns någon vinkel och missade därmed slutet. Istället för att hjälpa henne till rätta så fick hon gå miste om belöningen. I det sista spåret för dagen gick Vessla nästan rakt fram till en huggorm, som hon sen gick en lov runt innan hon fortsatte att spåra. Puh! Obehagligt!

Frampå kvällen blev det ett pass med brukslydnad. Vessla var faktiskt riktigt taggad. Gick toppenbra på framförgående som vi inte tränat på riktigt länge. Körde lite på krypet också och även där har hon gått framåt i träningen trots vila. Apporten gick riktigt bra den också!

Idag åkte vi ut till Gmbk och besökte en lägre spårtävling. Ja, vi visste inte att det skulle vara tävling idag när vi kom dit, så vi blev ganska förvånade. Vi stannade och tittade på lydnaden. Det var nyttigt att få se hur det går till. Tyvärr var det ingen av hundarna som klarade uppflytt idag, men 7 blev godkända. Däribland hoffen Sörhofs Delight. Grattis! Bra jobbat! Tyvärr hade jag inte kameran framme under tävlingen. 

När det var lunchpaus i tävlingen passade vi på att träna lite med Vessla. Gos med Husse uppskattades!

Vessla dyker efter apporten.

Bra tempo idag också. Hon tjuvade till och med en gång!

Robbin börjar bli mindre och mindre. Måste ta och leta upp en ny för snart är det inte mycket kvar av den lilla läderlappen.

Så här glad blir Husse när apporten går bra! Och Vessla spanar in godisen som Husse kastar iväg.

Tänk om fröken kunde legat så här duktigt i fredags på tävlingen. Nu låg hon 4 minuter med huvudet klistrat i backen. Även när de körde platsliggning med skott i tävlingen så fick Vessla ligga plats. Hon låg ca 25 m bakom skytten och latade sig gott. Inte en reaktion på skotten, men hon tyckte det var lite konstigt att han stod framför henne.

Hopp över hinder passade vi också på att köra igenom.

Dags att börja jobba på 3:ans hopp apport, så här fick Vessla först hoppa med leksak i munnen.

Eftersom det funkade ganska bra så fick hon ta apporten i munnen, för att...

... hoppa över hindret.

Jobbade en hel del på krypet också, men då filmade Matte istället för att ta kort. Får se om det kommer upp någon film senare på kryp och eventuellt ifrån spåren. 

Helgen slutade med en portion rabarberpaj med glass. 

Mmm... så gott! Sa Vessla. Något bra måste hon nog ha gjort under helgen för att förtjäna en portion ;o)

Efter en tråkigt start på helgen så blev den riktigt bra. Lite lagom varmt väder, även om vinden har varit kall. 

1 kommentar:

  1. Det blev en bra helg för er ändå. Det är bara att ta nya tag, sånt som händer att det kliar o tilt o ops ja surt men på det igen!

    Ha det bäst
    KRAM

    SvaraRadera