lördag 12 maj 2012

800 m fältspår

Efter att ha haft städdag på förmiddagen i byn, med lite plantering och maskrosjakt blev det ett spår till Vessla. Vi åkte iväg ut mot Volvoområdet och ett fält som vi spårat på tidigare i våras. Nu hade gräset vuxit sig ganska högt. 800 m lyckades Matte knixa ut på fältet. Medan spårat fick vila till sig passade vi på att ha lite minipicnic med kaffe och mackor. Just när Matte skulle gå ut spåret kom vi på att burken med korv stod kvar i kylskåpet, så vi fick spara lite från våran lunch och sen hade vi lite torrfoder i bilen som Vessla kunde få som belöningar. Det var 5 små pinnar, 2 snusdosor med kattmat och 1 slutpinne i spåret. Vessla tog upp spåret bra.

Hon hade lite problem när Matte hade gått över den lilla kullen i bilden. Vessla ville gärna gå vid sidan om, men valde efter ett litet tag att gå runt och kolla och hittade på spåret igen.

Första vinkeln var riktigt svår. Hon virrade åt alla håll och kanter. Verkade lite frustrerad och tog lite pauser och käkade lite gräs. Det blåste ganska rejält och tyvärr låg det en apportpinne ganska nära efter vinkeln och åt det håll som vinden kom ifrån. Kan tänka att det gjorde det hela ännu svårare för henne. Men till slut löste hon ut det och kom iväg åt rätt håll. Apporten plockade hon upp bra och fick en liten ostskiva som belöning.

Det var nästan så att hon försvann i gräset. Nosen bra nere i marken och jobba på. En snusdosa med kattmat kom näst i spåret och den tog hon toppenbra.

 Även nästa vinkel ställde till en del problem, men sen fick hon upp farten bra och följde spåret noga. Efter nästa apportpinne så blev det en liten bit smörgås.

Vessla kämpade på. Lite strul i de flesta av vinklarna, men väldigt bra på apporterna. Vid sista övergången till den tredje delen av fältet var det något annat som var väldigt intressant. Svansen gick igång och Vessla hade stora problem att fortsätta på rätt spår. Hon hade nog hittat något annat spår, kanske efter en hare eller nått. Men efter en liten tillsägelse av Husse så tog hon återigen upp spåret. Hon hittade sista snusdosan med kattmat och drog iväg emot slutet på spåret. Gick riktigt fint och följde en s-sväng riktigt bra (lurade Husse som trodde att hon genade ;o) och sen ca 10 m innan spårslut börjar hon tokleta efter något, men hittar inget. Husse kommenderar "spår", och Vessla fortsätter, men missar slutpinnen, så tyvärr ingen slutbelöning.

Det märktes att hon var lite trött när spåret var klart, men hon höll ändå ihop bra. Sista sträckan var riktigt fin, även om hon gick över slutet. Alla andra pinnar tog hon upp bra! Solen sken på rätt bra också så det blev riktigt varmt även om vinden svalkade. Skönt att se att hon orkar ett så pass långt spår och att hon spårade på bra på fält trots att det var ett tag sen sist. Hon behöver förbättra sin teknik när det gäller att jobba i vinklar, men många positiva besked ifrån dagens spår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar