söndag 20 maj 2012

En riktig genomkörare

I morse gick Matte ut spåret som vi snitslat i förrgår. Det blev ca 850m långt med 7 små apporter, 2 snusdosor och 1 slutpinne. Efter 1,5 h fick Vessla börja spåra. En nöjd Husse kom hem med 6 apporter, 1 snusdosa och slutet! Och det var väl inom tidsgränsen, ungefär 19 minuter! Gott!

 Vessla fick lite vila i bilen medan vi åkte upp till Kungälv. Där mötte vi upp med Patricia för lydnadsträning. Vessla och Husse körde igenom brukslydnaden. Först linförighet. Vessla var ganska loj, men följde med. Bilden nedan visar som hon gick som bäst.

Framförgående, lite sämre utgång idag. Krävdes ett dk för att få ut henne och hon gick inte riktigt längst ut i kopplet idag, men höll sig framför hela sträckan. Bättre på tillbakagången.

Efter läggande under gång sprang de av planen för en mellanbelöning.

Dags för andra delen av lydnadsprogrammet. Inkallning, nja, tempot var väl inte toppen, men ok.

Körde bara nedläggning för kryp, eftersom det är ett moment som fortfarande behöver mycket mer träning. Apporten, återigen krävdes dk för att få ut henne.

Lite dåligt tempo, men ok. Bättre på återgången. Bra ingång!

Dags för hopp över hinder. Vessla var rejält loj nu. Men med ett dk genomförde hon hoppet. Förstår inte hur hon lyckades för hon hoppade sååååå nära hindret.

Även återhoppet gick vägen. Ut från planen och belöning!

Testade om Vesslas tempo sänktes pga Patricias kommenderande, och fick lite den känslan. Hon hade visst energi när robbin kom fram och hon fick leka...

Zimla kör ett tokflyg hopp!

En liten sädesärla satt vid bänken jämte och spanade lite.

Zimla och Patricia tränade på kedjor med lydnadsmoment. Zimla visade som vanligt att hon har mycket energi i kroppen, men hon var nog lite trött i knoppen.

Peppe kom ut ett litet pass och fick köra lite kontakt mm.


Vessla fick lite platsträning. Hon grävde ner sig djupt i gräset.

 I slutet av träningen fick hon chansen att jobba på krypet och det såg riktigt bra ut idag. Vid sista försöket gick Husse upprätt och rättvänd och Vessla gjorde sitt bästa kryp hittills och ca 4 m! Toppenbelöning!

Med Vesslas favoritboll. Den flyger såååå härligt långt!

Sen var fröken Vessla rättmätigt trött. Hon kröp in under bordet för att hitta skuggan och där låg hon sen och flåsade ;o)

Tack Patricia för hjälpen med träningen och de bra tipsen! Vi får jobba vidare på kommendering och att hålla energin uppe. Samt att jobba mer på att Vessla inte ska veta när belöningen kommer, även när det är kommendering. 

1 kommentar:

  1. TACK själva, ne jag kunde ju räknat ut av vi bägge var trötta i knoppen men men ...

    JAG hade trevligt ändå och en härlig helg är till ända nu..

    Ska se om jag får uppat i morgon e ju typ sen i toradags, nu...

    KRAM

    SvaraRadera