söndag 3 juni 2012

Lägre spår Råhagen

Vilken dag! Steg upp tidigt i morse för att åka till Råhagen och Lägre klass spår tävling. När vi kom dit så var det bara 5 tävlande och det innebar att dagen skulle gå i raskt tempo. Husse drog startnummer 3 och strax åkte vi ut mot spåren. Ute vid spåren mötte vi en gammal bekant, Eva-Lena som var med nere hos Mona i september. Alltid skönt att träffa på någon man känner. Så vi fördrev väntetiden inför spåret bra. Så gick först 2:an iväg på sitt spår och sen var det dags för Husse och Vessla. Matte stannade vid bilen, ville inte riskera att trampa in i något spår idag. Tiden går och Matte vankar fram och tillbaka. Så hör hon ett riktigt glädjevrål inifrån skogen. Det var Husse och Vessla som hittat slutapporten! Här kommer de tillbaka ifrån skogen. Det blev 5 pinnar + slut idag! Att de sen drog in med 10:or på spårupptaget trodde vi knappt var sannt!

Och tur var ju det! Här sitter Vessla och Husse och laddar upp inför budföringen.

Vessla sprang som ett skott mot mottagaren, men sen siktar hon in sig på fel sida om mottagaren och drar ett eget litet rejs innan hon rusar tillbaka till Husse. 0:at moment. Tur att vi fick så gott om poäng på både spår och spårupptag att det ändå fanns chans till uppflytt.

Här springer dagens vinnare, som samtidigt blev både svensk och norsk utställningschampion! Grattis!

Här kommer startnummer 2, en bordercollie som gjorde dagens snyggaste lydnad. Imponerande! De kom på andra plats i tävlingen.

Så var det Husse och Vesslas tur att angripa lydnaden. Vessla gick in på planen med fokus och svängande svans!

Var bra med på linförigheten, tappade positionen lite och var lite seg i sättandena, men hon satte sig faktiskt och det var riktigt bra!

Framförgående gick helt ok. Hon vänder gärna upp i avsluten, men höll ut hela sträckorna.

Läggande under gång gick bra. Sen var det dags för kryp, och jag tror nästan svansen kom igång igen. Ser så ut på bilden. Lite hög rumpa och svårt att komma igång.

Men sen kröp hon.

Apporten är fortfarande ett problem. Hon vill inte riktigt springa ut. När hon väl springer ut så springer hon fort. Tar upp apporten och sen skuttar hon tillbaka med tugg. Sprang förbi Husse och kom sen sakta in och satte sig.

Hopp över hinder och här var nog både Husse och jag oroliga att hon inte skulle vilja hoppa ut, men det gick så fint så. Snyggt ut, sätter sig och bra återhopp!

Nu började det kännas riktigt spännande. Anade att vi hade möjlighet till uppflytt om platsen gick bra, men visste inte riktigt poängen från lydnaden. Det var bara 2 som la platsen. Nervöst!

Ännu mer nervöst blev det när Vessla börjar klia sig. Helt skilt ifrån skotten så fnattar hon sig, först en gång och sen en gång till. Då sjönk förhoppningarna. När domarna efteråt säger att hon fick 8 på platsen trodde Husse knappt att det var sant. Det kändes väldigt generöst. Skulle det räcka?

Nu blev det lunchpaus och en massa räknande hos sekreteriatet. De räknade fram och tillbaka. Hörde någon siffra då och då. Hmm... nu började nerverna återvända igen. Så prisutdelning. De räknade upp första plats, andra plats, tredje plats... nu började hoppet verkligen tryta. Men fjärde plats och 423,5 poäng. Det räckte till uppflytt! Gissa och vi var glada och nöjda! Det kunde knappast ha gått bättre. För oss, toppenpoäng på spåret, och någorlunda bra energi i lydnadsdelen. Så enormt nöjda och glada. I kväll får vi fira vidare. Vessla har fått godsaker mest hela dagen. Mozzarella i spåret, ostbågar, korv, blodpudding, leverpastej och sen jordgubbar med vispgrädde när vi kommit hem. På Vesslas hemsida finns fullständigt resultat med kommentarer. Vi vill rikta ett stort tack till alla som hjälpt oss i träningen, extra tack till Ina för all hjälp och uppmuntrande kommentarer, Patricia för alla träningar i Kungälv och till Annelie och Fredrik för spårhelgen som gav oss förnyad energi och hopp!

2 kommentarer:

  1. Så himla roligt att allt gick som de gick. Spåret som ni kämpat så me , ja nu e de sikta "högt" nästa gång.
    Vi har ju faktiskt trevligt när vi träffad så jag hoppas vi fortsätter :)

    SvaraRadera
  2. Grattis Björn och Vessla,ni är superduperbra.
    Kram Inger&Lycka13

    SvaraRadera