tisdag 26 juni 2012

Träning för Mona i ösregn

I går var vi några stycken som träffades hemma hos Mona för en träning. Vädret var på sitt bästa humör, regnet vräkte ner, minskade lite och vräkte ner igen. Så kameran fick snällt träna platsliggning i bilen. Plockade därför fram lite gamla bilder... bara för att det känns roligare att skriva till lite bilder. Ina och Dixi tränade bland annat på linförighet. Det var riktigt härligt att se vilken förändring Dixi visade upp. Hon var mycket mer fokuserad på att jobba och mindre studs studs, tugg tugg. Härligt! Bra jobbat Ina, och vi tror inte att det bara var vädrets förtjänst.


Med på träningen var även Inger och Lycka. De tränade bland annat på ställande och läggande under gång. Härliga snygga lägganden kom fram när Lycka fick välja fritt själv. Toppen! De kommer ni snart att kunna ha på kommando också.

Vessla det lilla bustrollet, var ganska trött efter helgen, men ställde ändå upp på träning. Första passet blev det träning på hopp över hinder, eller det var tanken, men Vessla vill verkligen inte ta upp eller hålla i apporten. Hon hoppade dock snyggt med den när hon väl höll i den. Så det blir till att jobba lite mer på att frivilligt att plocka upp apporten... 

I andra passet fick Vessla testa framåtsändande för första gången. Det var verkligen bra att vi testade att köra det här momentet hos Mona, för då fick vi en annan förståelse för hur det ska utföras än vad vi visste sen tidigare. Att tänka på är att hunden snabbt ska ta sig ut till 15 m framför föraren och sen hålla det avståndet. Det innebär att man måste testa ut var hunden ska byta tempo beroende på om man har en snabb eller långsam hund. Det gick dock över förväntan med Vessla. Började att testa långsamt gående efter gruppen, och det funkade ganska bra. Liten tendens att rinna iväg lite snabbt. Behöver så klart öva på att Husse ska kunna gå på längre avstånd ifrån henne, men hon håller ganska bra tempo och gick ganska rakt. Sen fick Vessla testa att springa mot gruppen (och en utlagd target). Testade först med targeten ett par meter innan gruppen, men kunde snabbt komma fram till att den bör ligga ungefär i höjd med gruppen. Funkade inte riktigt att ta bort targeten, för då blir hon mer osäker, men det är något att träna vidare på. Saktagåendet utgår sedan ifrån punkten där man vill att hunden ska byta tempo.
Miraya under RM 2009 

I nästa pass blev det träning på kryp. Vessla är ganska bra på att hålla nere armbågarna i krypet, men rumpan vill gärna bli väldigt hög. Vi fick lite tips på hur vi ska gå vidare eller om det nu var backa vidare ;o)

Det blev en riktigt rolig träning. Många glada skratt. Lite synd med regnet, men det kanske var bättre än 25 grader varmt, då hade Vessla iaf inte orkat något. Weasly hoppade fram en kort stund också. Hon var bara tvungen att ta ett litet rejs genom fältet som ligger jämte träningsplanen. Något blötare (läs dränkt) kom hon tillbaka för att kunna fortsätta krypandet. Hihi... gick faktiskt bättre efter rejset... kanske hon bara behövde blöta ner sig ;o) Hoppas att vi kan få till fler träningstillfällen för Mona. Det känns som att man lär sig så mycket och påminns om så mycket som man egentligen borde komma ihåg. Spännande att få se lite "quickfix"-idéer också ;o)

2 kommentarer:

  1. Vi hade rätt så tur med vädret.Kunde vara värre.Idag så har vi hunnit med 2 små pass redan.Nu är det bara 40 kvar,hihi.
    Tack för igår och hoppas vi ses snart igen.
    Inger&Lycka

    SvaraRadera
  2. Ja det är ju himla roligt me Mona, attans bara att hon bor så långt bort så det blir så dyrt :-(

    Hade lätt hängt på om möjlighet funnits :-)

    Ha en bra dag

    SvaraRadera