måndag 11 juni 2012

Träning med Linda på ängen

Får ju inte ligga på latsidan, bara för att de senaste tävlingarna gått bra. Nu är det dags för att jobba vidare. Mycket nytt att lära in och gammalt att fortsätta med. I lördags blev det ett litet pass. Vessla var med på noterna. 

Och Husse var inte sen att belöna.

Linda och Pontiac var med. Här ligger Pontiac och väntar på att Matte ska komma tillbaka från skogen där hon la ut ett litet spår.

Vessla följer Husse med blicken. Vad ska vi göra nu då?

Husse, nu, vad ska vi göra?

Jag ligger ju bara här och blir uppäten av myggen! De är elaka!

Linda och Pontiac med fin kontakt!

Vessla fick jobba på vittringsapporten och gjorde rejäla framsteg. Vi testade att ta bort godisarna och Vessla valde ut rätt pinne flera gånger! Sista gången plockade hon upp rätt pinne! Nosen går igång direkt när hon når fram till högen med pinnar, så det känns ju som att hon har fått in rätt teknik så långt.

Krypet finns också med i träningen. Ibland ser det så här bra ut, ibland blir rumpan alldeles för hög.

Pontiac i full fart ut mot apporten!

Och full fart på väg tillbaka.

Måsarna flög omkring och övervakade så att vi inte tappade bort några korvbitar.

Vessla börjar allt bli riktigt fin. Härligt pälsig.

Får väl börja träna lite på utställningsstå igen också. Nu har hon ju åtminstone teoretiskt möjlighet att få cert på utställning.

Platssittning ingick också i träningsplanen för dagen. Vessla var lite trött och ramlade ner på rumpan... men i övrigt gick det bra.

Duktiga hundar vi har. Får se när det blir nästa träning. Ska försöka jobba lite på hålla fast små träpinnar. Klarar hon av att hitta rätt pinne så vore det ju bra om hon kan plocka upp den och hålla i den hela vägen in också.

2 kommentarer:

  1. Härliga bilder! Hon har verkligen pälsat på sig VESSLA, och satt sig fint i sin tidigare så gängliga kropp. Kommer ni till Osby eller RM, så ses vi där?
    Kämpa på med träningen. Nu är ni ju uppe i dom roliga klasserna.
    Lycka till! Kram från Tinka.

    SvaraRadera
  2. Tack Tinka! Ja, det är riktigt roligt att vi tagit oss upp i de roliga klasserna. Nu är det träning, träning, träning som gäller ;o) Vi har bestämt oss för att det blir RM, men inget Osby för våran del. Så uppe i Ludvika ses vi. Kram!

    SvaraRadera