onsdag 8 augusti 2012

En tur längs med Lärjeån

Mattes födelsedag firades med en utflykt med picnic. Vi åkte iväg med bilen och letade runt länge innan vi hittade en parkering. Sen blev det en promenad längs med lärjeleden som följer lärjeån. Vattnet är ganska grumligt och alldeles brunt i färgen. Vessla fick ganska snart syn på några kompisar.

På andra sidan av ån, stod tre rådjur. När vi först fick syn på dem stod en nere vid vattnet och drack. 

En mamma med två ganska stora kid.

Promenaden fortsatte. Vessla höll gott tempo.

Vessla fick bära med sig vatten till promenaden i klövjeväskan. Hon gick sååå duktigt!

Fröken passade på att dricka och svalka tassarna i vattnet. Det var dock ganska strömt som syns på bilden.

Turen blev ungefär 1 mil lång. Här är vi nästan tillbaka vid bilen. Ett sista tassdopp. Vessla ville nog gärna simma hela hon. Gjorde ett par försök att kasta sig i vattnet. Det fanns en gren som stack upp en liten bit ut i vattnet och den ville hon verkligen ha tag på. Men tyvärr blev det inget bad.

Har aldrig varit med om att hon har dragit så duktigt i kopplet som på den här promenaden. När vi gått någonstans runt 7 km så drog hon upp tempot och gick i strax under 10 minuter/km. Pust! Lite smått möra efter promenaden, hem och duscha. Sen åkte vi till Belinda för att Vessla skulle få en massage. På hemvägen blev det stopp för thai-mat och sen avslutades födelsedagen med en marängswiss. En toppendag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar