fredag 3 augusti 2012

Träning med Ina på Gmbk

I dag blev det en tur till Gmbk för lite träning. Vessla var bra med på noterna. Körde först ingång på plan och lite fritt följ. Lite blött i marken och fick köra en omstart för att få med henne riktigt bra.

För att i andra kedjan köra lite fritt följ och sättande under gång. Allt med kommendering och det gick riktigt bra! Första försöket med sättande under gång i kedja!

Med på träningen var Ina och Dixi. Ina skulle hämta Mindi hos veterinären här i stan och passade på att fördriva tiden med en träning med oss. Gott att se att Dixi har återhämtat sig och är i gång med träningen igen! Här blev det ingång på plan, inkallning, knocka Matte, och sen ett pass med linförighet.

Lite kylbehandling av Inas kind efter knocken. Hoppas att du slipper blåtira!

Medan Dixi passade på att se riktigt oskyldig ut. Inte skulle väl jag, lilla snälla jag, kunna knocka min Matte?

Vessla fick träna på rutan, både skick från 10 m och och 20 m. Samt ligga kvar i rutan medan Husse går och sen inkallning från rutan.

Vittringsapporten går fram och tillbaka. Idag gick det riktigt bra. Vessla hittade rätt pinne bägge gångerna vi försökte! Då blir man riktigt nöjd och glad!

Ina och Dixi tränade apportering och vi fick ett bra tips från deras träning. Apportmomentet måste inte vara slut efter ingång, utan det kan vara bra att göra lite fotgång med apporten i munnen efteråt. Eftersom Vessla är lite slö i ingången kan det tänkas att om Husse möter henne och går iväg framåt så får hon jobba sig runt snabbare. Dixi busade lite med att rulla apporten just i ingången och genom att köra lite extra efter så höll hon mycket bättre!

Framförgående tränade de också på. Bra sträckt koppel!

Vessla fick köra inkallning med ställande. Först med plattan och sen ett par gånger utan. Sprang på i bra tempo!

Jobbade aktivt i ställandet!

Och stannar bra! Gott!

Ina passade på att träna med bebisstegen. Dixi var inte helt förtjust, men jobbade på duktig.

Det jobbigaste var nog när man skulle gå nerför trappan igen. Men efter några försök så ville Dixi inte lämna stegen utan gick mot den vid flera tillfällen efteråt ;o)

Dixi fick en budföring. Gjorde en jättefin ingång hos Björn! Full fart i marschen!

Avslutade den gemensamma träningen med en platsliggning. Det var varmt och lite svårt att ligga med huvudet i backen när man nyss sprungit budföring tyckte Dixi, men de ligger kvar jättebra bägge två.

Som avslutning testade Vessla stegen. Lite slarvig som vanligt och rasar ju ner.

 Hur ska jag ta mig ur den här situationen då? Funderar Vessla.

Innan hon skrynklar ihop sig under stegen och tar sig ut ;o)

På att igen och nu gick det bättre. Hon slarvar på första och sista pinnen i stegen. Något som vi verkligen borde tänka på.

Tack Ina för en toppenträning! Förstår inte hur tiden gick så fort! Men så är det väl när man har roligt. Hoppas att det går bra med Mindi och att du lyckas hålla henne lugn och stilla så att hon läker ihop!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar