tisdag 7 augusti 2012

Hoffeträff i Uddevalla

Vilken trevlig träning det blev. Trots att vädret passade på att ösa ner regn så hade vi det toppen! Det blev en tur upp till Uddevalla, där vi mötte Ina och Inger. Först blev det varsitt spår till hoffarna. Björn gick ut en del av sitt tävlingsspår till Lycka, Inger gick ett snitslat spår till Dixi och Ina gick ut ett lite lurigt spår för Vessla, eller om det var lurigt för Husse egentligen. Det var mycket andra människor i rörelse i skogen, så vi misstänkte att alla spåren skulle bli svårare än planerat. Dels var det svamp- och bärplockare ute, men även några killar som höll på att göra orienteringskartor. Än så länge var vädret på vår sida. Lite lätt duggregn. Vessla fick göra spårupptag från sidan och det gick bra. Men efter att hon tagit upp spåret var hon tvungen att kolla av lite extra, innan hon tog upp spåret igen. Första vinkeln såg riktigt bra ut och sen drog de iväg ut i skogen. 

I spåret som gick bland annat en längre sträcka på en stig, låg det 7 apporter plus slutapport. Gissa om Husse var glad när han kom tillbaka med samtliga apporter! Han var lite fundersam när Vessla gick så lång sträcka på stigen, men lyssnade på hunden och det stämde ju. Vid ett ställe vek Vessla av stigen ut i skogen, för att kolla ett kantarellställe, innan hon vek tillbaka och gick vidare i spåret ;o)

Det gick även bra för Inger och Lycka med deras spår. Även Dixi och Ina gjorde ett bra jobb, även om Ina önskar bättre markeringar från Dixi. Men det var skoj att alla hundarna klarade sina spår trots de extra svårigheter som de stötte på! Duktiga!

Så kom regnet, vi åkte till klubben och tog lunchpaus. Efter lunch blev det lydnadsträning i ösregn. Det slutade inte regna en sekund. Men hundarna skötte sig bra. De var lagom uppvärmda efter spårarbetet. Vessla var lite smått loj mellan momenten, då hon var seg att få in i fotposition, men sköter sig bra i själva momenten. Tappade lite i helt om, men det känns som att det bara var signifikant för att hon inte hade full koncentration, och då är det i helt om som hon tappar lite extra. Får tänka på att lägga mer energi på att hon ska hålla ihop även där. Men framför allt på att hon ska vara lite mer på. Körde kedja på ingång på plan, lite fritt följ och sättande under gång, en gång även med uppställning för inkallning. Gick godkänt. Inkallning med ställande, utan plattform. Gick riktigt bra! Klart godkänt! Hopp-apport länkat med metallapporten, även det gick riktigt bra. Bättre tempo i metallapporten kan önskas, men framför allt mellan momenten måste bli bättre! 

Ina och Dixi jobbade på linförighet och framförgående. Såg bättre ut än senast, men fortfarande lite små detaljer att jobba på. Riktigt roligt hade vi under träningen i alla fall! Lycka och Inger tränade ingång på plan och linförighet. Nyttigt att träna med kommendering och folk stående på planen för oss alla. Tack till er bägge för en toppenträning! Det är så himla kul att träna tillsammans med er! Hoppas att vi snart får till fler tillfällen!

1 kommentar:

  1. Tack för en toppen dag.Vi måste träffas snart igen.
    Kram Inger&Lycka

    SvaraRadera