tisdag 21 augusti 2012

Leksand

På söndag eftermiddag lämnade vi Mållångstuga och begav oss till Dalarna och Leksand. Här ska vi bo några dagar innan det blir hemfärd. Vi kom fram till en underbar stuga, kommer att lägga in bilder på den senare misstänker jag. Sen hälsades vi välkomna av en liten ödla.

Och sen var det en hel skock med fåglar som ville säga välkomna.

På måndagen blev det en promenad. Alviken runt gick vi. Vessla spanade in i skogen.

Vi gick över ett stängsel och anade att det nog fanns djur där inne. Efter tecken på att det var en massa får i skogen mötte vi en hel flock med får. Vessla fick tokryck. Har aldrig sett henne lika galen. Fick heller inga bildbevis på det, men oj vad hon gurglade och ylade och hoppade och tokade sig. Det tog nog uppemot en halvtimme innan hon kunde lugna ner sig igen. Spelade liksom ingen roll vad vi gjorde. Till slut fick Björn gå i förväg för att kolla att båten fanns på plats så att vi kunde ta oss vidare på promenaden. Sen fick jag gå lugnt och stilla med Vessla framåt i nära position. Vi hade tur och fåren hade flyttat på sig, så vi hörde dem bara, men behövde inte se dem mer.


Det var jättefin utsikt ut över sjön. Massor med röda stugor. Känns så Dalarna. 

Så kom vi in i ett parti med lite buskar. Vessla stannade till och kikade upp i grenarna. Där satt så klart en ekorre (lånad bild). Den var så himla söt! Vessla ställde sig på bakbenen och började gå upp i varv igen, men nu gick hon att stoppa. För att sen distrahera henne och få henne att släppa korren helt fick hon köra ett minigodisuppletande. 

Promenaden gick ganska nära sjön och emellanåt var det rejält lerigt. Men på andra ställen var det spångar att gå på. Vessla var duktig tjej.

Innan vi nådde fram till bilen fick Vessla ta ett dopp. Skönt att svalka sig och tvätta tassarna rena.

Vessla lipade lite mot oss och retades för att vi inte hade några badkläder med oss.

Idag har det varit lite sämre väder. Men vi hann ut på förmiddagen och plockade blåbär till en stor paj. Gott! Blåbärspaj till lunch duger bra. Sen kom regnet och vi har hunnit lata oss i stugan. Nu börjar solen skina och det är dags för en tur med Vessla, sen kanske det blir en tur med båten och fiska lite. Vore gott att få någon abborre eller öring till kvällsmat. Annars blir det nog grilla korv och sitta i slogboden och njuta av kvällen.

2 kommentarer:

  1. Sanna, Kax och Kira21 augusti 2012 kl. 18:04

    Oj vad härligt det låter. Dalarna är fint med sina röda stugor och stora skogar. :)

    SvaraRadera
  2. Å vilken fin ödla!
    Ja, resten av bilderna åxå =)

    SvaraRadera