söndag 18 november 2012

En härlig dag i Svartedalen

Besökte en underbar plats i dag, i Svartedalen.. Så vackert! Och att vi träffade underbara vänner gjorde det bara bättre! 

Vi träffade Patricia och Sanna och deras tokhärliga hoffar! En uppletande ruta trampades upp och spår åt hundarna las ut. Zimla började i uppletande rutan.

Sen fick Peppe chansen.

Det var inte helt lätt att fota den här framflygande hmm... gasell känns som fel ord, älgkalv tror jag passar bättre. Han flög än hit än dit.

Men lugnade ner sig lite till slut.

Så var det dags för spåren. Vessla fick ett spår som Patricia gått ut. Ett riktigt bra spår. Ungefär 500 m med 5 apporter plus slutpinne. Trots att det var länge sen Vessla spårade senast, var hon med på noterna och redde ut spåret riktigt bra! Topp! Tack Patricia!

Sanna och hennes söta, goa Kira som vi inte träffat tidigare. Ett godisspår blev det för henne. Gick bra, trots en liten störning när Husse och Vessla hittade en pinne i skogen jämte...

Även Kax fick ett spår. Husse gick ut ett åt honom, och det verkade falla honom i smaken.

Efter spåret och en kortare vila så fick Vessla chansen i uppletanderutan. I dag fick hon ligga kvar i bilen och se Patricia gå in i skogen. Men det räckte med den retningen. Vessla jobbade bra, tog sig ut i rutan. Helnöjd när hon hittade den första leksaken. Det fanns 3 utlagda varav en var ett eget föremål som låg kvar sen Peppes tur.

På andra varvet plockade hon in ett av Patricias föremål. Belöning och en liten kort vila. Så fick hon ut ett tredje varv i rutan. Nu var det lite svårare att få ut henne, men efter en liten stund jobbade hon ut igen, och nu fick hon kämpa. Patricia hade lagt ut en liten björn, ca 10 cm stor, upphängd i ett träd ungefär 40-50 cm upp från marken. Vessla letade och letade, sen såg man hur nosen lyfte från marken, svansen kom igång och så hittade hon den. Jättenöjd kom hon springande in med den till Husse.

Tror att fröken kände sig lite stolt över sig själv. Husse blev jätteglad! Se bara hur hon ler ;o)

Tack Sanna och Patricia för en toppen dag! Som avslutning gick vi en promenad tillsammans. Kax och Vessla fick gå lös. Härligt. Sen packade vi ihop oss i bilen för att åka hem. Medan Patricia och Sanna gick ett varv till med resterande vovvar. Mysig skog som vi med stor säkerhet kommer att återvända till!

2 kommentarer:

  1. TACK <3 själva, ja visst e det underbart där :-) Hoppas ni vill komma tillbaka en annan dag?!
    Älgkalv bra tanke jag såg mer en frustande tjur fast en glad tokig en ;-)
    Har inte lagt in mina kort jag tog än men jag är oxå lite nöjd me dagen som hundarna o tycker att slappa är himla gött!
    KRAMISAR

    SvaraRadera
  2. Sanna, Kax och Kira18 november 2012 kl. 19:15

    Tack för en supertrevlig dag :) Det måste vi göra om ;) Jag är ju inte så aktiv som ni är men ibland så......

    SvaraRadera