söndag 11 november 2012

Tredje försöket

Igår var det dags för tredje försöket i lydnadsklass tre. Vi åkte till Bollebygd, tidigt på morgonen. Tävlingen började redan kl 9. Kom fram och värmde upp Vessla, som verkade riktigt på. Det var fart i kroppen på henne. 

Allt såg riktigt bra ut!

Svansen svängde. In i bilen en stund innan tävlingen började.

Sitt i grupp gick bra. 10.

Platsliggning gick även den bra. Lite titta hit och dit, men 10.

Återigen en tur till bilen och vila. När Husse så hämtade ut Vessla ur bilen inför lydnadsdelen... så var hon helt förändrad. Försöker få igång henne och hon vill inte alls. Hon tar inte leksak, inte godis, inte ens ostbågar. Vill inte komma in fot, vill inte sätta sig, inte lägga sig, vill inget alls! Planen var plötsligt äcklig och hon gick och sprätte med tassarna, och såg helt kräkfärdig ut. Vad sjutton! Husse gjorde allt han kunde men det gick inte att få igång henne. Funderade på att bryta, men gjorde ett försök ändå. 

Vessla traskar före Husse in på planen. Hälsar lite på tävlingsledaren, lugnt och stilla. Skulle hon vakna till liv nu? Nej, det gjorde hon inte. Hela programmet utfördes i slow motion. Vessla genomförde alla moment, men på ungefär 30 % av normalt. Rutan och vittringen var väl hennes höjdpunkter, och fjärren gick någorlunda bra. Ett dk för att få henne att sätta sig upp på första, men tempot och hennes svung som hon brukar ha fanns inte. Mellan momenten såg hon kräkfärdig ut och gick och smackade med munnen, så det var klart något som störde henne, men vad vet vi inte. 

Det slutade med 228,5 poäng och 2:a placering. Gick alltså ungefär lika dåligt för alla andra ekipage också. Inget första pris delades ut, varken i trean eller eliten. För att läsa fullständigt resultat och domarens kommentarer kolla in Vesslas hemsida

1 kommentar:

  1. Men va e detta då?? Detta kändes ju inte alls som att det var just tävlings relaterat. Ont?
    Bra jobbat ändå Björn! Å ni hade ju en strålande fin start:)

    SvaraRadera