tisdag 6 november 2012

Träning på Edet

I söndags träffade vi några vänner och tränade ihop på Lilla Edets bk. Vädret kunde väl ha haft lite mer att erbjuda, kallt och rått var det. Men med goa vänner så kan man ändå träna en stund tillsammans. Vi passade på att köra kommenderingar och hjälpa varandra med en massa olika moment. Riktigt trevligt och nyttigt!

Ett tips för apporteringen är att lägga apporten precis framför fötterna på hunden och sen backa ifrån, så får hunden träna på att gripa och vända upp med apporten snabbt för att sen komma springande med apporten.

Fullt ös mot gruppen tränades. Inga problem idag inte.

Ibland behövs en vakt av leksaken så att den inte försvinner innan det är dags.

Man kan byta hund med varandra för att få se hur ens egen hund går. Det var riktigt roligt. Man ser hur hunden bara tänker hmmm... det här är konstigt!

Vessla var både på och av, upp och ner, hit och dit.

Flygande Vessla

Istället för att lyssna på Husse kan man plocka fram Weasly och norpa en apport och komma med.

Topp när man ändå lyckas få belöning med nya kampen!

Rutan tjuvade hon in i flera gånger, bara för att den första gången var laddad med en pinne med köttbulle på. Trots att hon sprang in flera gånger innan hon fick kommando in, och konstaterat att det inte fanns någon mer köttbulle, så sprang hon på duktigt när vi väl körde rutan. Djävlades lite extra med henne och testade om hon reagerade på "kalla in" från testledaren, och jo då, det gjorde hon... attans. Hon passade även på att rusa iväg från planen eftersom det kom en vit häst förbi. Men vi fick stopp på henne innan hon ens nått halvvägs fram. Pust. Jäkla hund! Ibland är det lite för mycket bus, men det var riktigt länge sen sist.

Även Zimla visade upp att hon kan rutan, och hon klarar av den med apporter liggande framme som störningsmoment.

Tack alla för en toppentrevlig träning. Hoppas att vi snart kan göra om det!

2 kommentarer:

  1. TACK själva! Men me glasögon o det lägger du ut? jaja får väl bjuda på de. Jag ber till högra makter att vädret ska ändra sig snart för DET KAN INTE finnas mer regn! Det måste ju hinna sama ihop sig i molnen så det kan snöa när det blivit kallt oxå.

    SvaraRadera
  2. Tack själva. Snart igen absolut:)

    SvaraRadera