lördag 1 juni 2013

BIR-valp

Så var debuten avklarad! Idag besökte vi Orust Hundägarförening för valp- och inofficiell utställning. Diesel och jag skulle göra debut. Har varit lite kaosartat under veckan fram till utställningen och tiden till att träna på att stå fint och springa försvann. Att vi sen kör fel på väg till klubben och redan var ute lite i sista minuten gjorde Matte aningen stressad ;o) Vi kom fram och insåg att det var ett par hundar kvar innan Diesels tur. Men det gick bra ändå. Här har vi kommit in i ringen och hälsar på domaren Alf Carlsson. Han var en trevlig domare, även om bedömningen gick väldigt snabbt. 

Lite lufsiga steg kanske kan jag tycka.

Här sitter vi nöjda efteråt. Diesel fick Hp och blev BIR-valp!
Kritik: Hane av god typ. Välskuret huvud. Fina ögon och öron. Vacker hals, överlinje och kors. Välburen svans. Fin päls. Välutvecklad bröstkorg. Bra skulderläge. Väl musklad och vinklad. Rör sig mkt bra. Bra temp. Välvisad.

Mattes fina kille. Han börjar dock bli lite skidbacke. Bakbenen har ränt iväg lite. Men han är attans så söt ändå.

Eftersom vi blev BIR-valp så skulle vi in i stora ringen för BIS-finalen. Efter en massa timmars väntan så var det dags. Det bara vällde in valpar i ringen. Jag tror att det var minst 40 st. Helt galet. Vi fick ställa upp. Och sen fick de små valparna gå ett varv.

Sen var det dags för ett varv för de stora valparna. Diesel blev lite kär i grand danois-tjejen som sprang framför.

Matte, kom igen, vi kan komma i kapp nu ;o)

Ställde upp fint. Han var så duktig, mattes kille. Fast efter första gallringen då kanske 15 hundar var kvar i ringen så blev vi utplockade. Men det förvånar mig inte. Diesel började bli väldigt trött och fastnade en hel del i nosande. Men jag är jättenöjd! Det var skönt att han kunde uppföra sig bra på området och i ringen.

1 kommentar:

  1. Grattis igen Pia. Kul med trevliga utställningar där det på köpet går fin fint i ringen med :)

    SvaraRadera