lördag 29 juni 2013

Träning för Mona

Igår träffades vi hemma hos Mona för ett träningspass. Eftersom Husse och Vessla gett upp att träna där nere så fick Diesel och jag stiga in och ta deras plats. Vi delade upp tiden så att alla ekipage fick ungefär 3 x 20 minuter. Först ut var Inger och Lycka. Med den här bilden vill jag mest passa på och säga hur fint det är hemma hos Mona. Vilken ställe att träna på!

Inger och Lycka jobbade mycket på platsliggning med olika mängd störning. Lycka var duktig och visade med tydliga tecken vilka störningar hon reagerade på. Liten störning, lite svansvift, större störning, större svansvift, ännu större störning, då rörde sig hela kroppen på fröken, men hon låg kvar alla gånger!

Ut som nr 2 var Ina och Dixi. Här en start på inkallning.

Hopp över hinder, inga problem där inte.


Läggande under gång.

Så var det då lillplutten och min tur. Under oordnade former gick vi in på planen, då han bara var tvungen att nosa av lite störande föremål på väg in, men sen skötte han sig riktigt bra!

Vi jobbade på kontakt och belönade med korv eller lek med bollen.

Det gäller att hålla undan fingrar och händer när han kommer flygande.

Sen testade vi lite på tasstarget. Här vill vi få upp intensiteten lite till på kort håll innan vi börjar jobba mer på längre avstånd. Men det var skoj att han kom ihåg vad det innebar och att han direkt kunde inse att den här targeten betydde samma sak som musmattan som vi använt hemma för länge sen.

På väg tillbaka från targeten för att få belöning.

I pass två jobbade Inger och Lycka på att hålla fokus vid inkallning med lite störning runtomkring.

Lycka sitter och väntar på inkallningssignal.

Vid sidan om står den för Lycka jobbigaste störningen, Mona. Lycka var bara tvungen att slänga en ordentlig blick på Mona innan hon sprang vidare till Matte.

Sträcka på benen är så skönt! Tjihoo!

Lite kamp med Matte som belöning.

Fina Lycka

Mera lek.

Ibland behöver man en hjälpande hand. Nu skulle vi testa plankan och eftersom Diesel skulle vara på motsatt sida så tänkte jag att det var enklast om någon höll honom kvar på plats tills jag placerat mig.

Plankan har vi inte testat tidigare, men Diesel koplade snabbt att han skulle ha framtassarna på plankan och vi kunde testa att ta något steg i sidled och han följde naturligt med. Duktig kille!

Vi testade även på runda stolpen, men den förstod han inte. Vi har testat det någon gång tidigare, men då med en stor kon, nu hade vi en smal stolpe och där föll inte polletten ner helt. Då blir han lite frustrerad och gick iväg och gjorde lite andra saker.

Ina och Dixi körde kedjor med rutan

apportering

hopp och fjärr.

Lycka i belöning med tennisboll.

Mona visar var de ska ställa upp nästa gång.

I sista passet med Diesel jobbade vi på ställande under baklängesmarsch. Det har vi inte testat tidigare, men grabben var riktigt duktig. Han kämpade på så länge och försökte en massa olika saker. Fick till några stycken ställanden och kunde snabbt plocka in omvänt lockande för att få honom att stå kvar. Men han bjöd också på några riktigt fina lägganden under gång (som jag valde att inte belöna eftersom vi tränade ställande) och även sättande under gång kom fram. Han tog även chansen att klättra lite på ett av Monas agilityhinder. Men det som framför allt var roligt var att han inte gav upp trots att det dröjde länge innan han kunde få sin belöning. Vi fick mycket beröm och jag är helnöjd med träningen. Inger hade bakat en god hallonkaka och den var det strykande åtgång på. Mums. Tack alla för en riktigt toppentrevlig träning. Tur att vädret höll sig. Tack Husse för att du följde med och skjutsade och hjälpte till med träning och fotografering. Och slutligen är det bäst att vi tackar assistanskåren för att de ryckte ut och hjälpte Ina med punkteringen på bilen, snabbt och enkelt fixat!

1 kommentar:

  1. Alltid lika trevligt att läsa här :)
    Ni var jätte duktiga så nu blir det fortsatt hård träning för er för ni tar väll passet i juli med va ;)
    Härliga kort som alltid!

    SvaraRadera