söndag 7 juli 2013

Upplet och bad

I går var skulle vi iväg och hälsa på Mamma, Pappa, Stefan, Åsa och Nova i Stefan och Åsas stuga på eftermiddagen/kvällen, så vi ville göra något med hundarna innan vi skulle åka iväg. Vi bestämde oss att det som skulle vara effektivast var att köra upplet. Så vi traskade iväg till vår uppletsruta här i skogen och la ut lite föremål. Kanske att Diesel fick det lite väl svårt. Vi vallade ungefär halva rutan och la ut 3 föremål på en gång åt honom. Han jobbade bra ut och fick tag på första föremålet, men sen hade han lite svårt att förstå att han kunde jobba ut ännu en gång för nästa föremål. Diesel har fått tag på Nalle Puh, han syns knappt i munnen.

Matte, gjorde jag rätt nu?

Så här konstig kan han se ut ibland. Jag tycker det ser ut som att bilden är fotoredigerad, men det är den inte.

Även Husse och Vessla körde upplet. Här belöning med nykokt lever efter hittat föremål.

Från början var Vessla ganska stel och konstig, men det blev bättre efterhand. Senaste gången vi tränade upplet i den här rutan stack hon 2 gånger... men den här gången gick det bra!

Hemkomna och bägge såg faktiskt lite trötta ut. Kan ju erkänna att det gick över ganska snabbt när vi kom fram. Vessla tokig som vanligt och ville hitta Vilda (Stefan och Åsas katt) och Diesel var också glad.

Brorsan ville ha lite hjälp med att fixa bryggan, så det var bara att dra på sig baddräkt och hoppa i plurret. Som tur är finns inga bilder därifrån ;o) Diesel fick komma i och simma lite med Matte och även Vessla var i och försökte dra med sig Husse ner i vattnet, men lyckades inte. Det var riktigt skönt i vattnet, så förhoppningsvis kan man få till något mer bad snart.

Efter lite fika gick vi och badade hundarna ett varv till. Nu tog vi med tennisbollar och kastade i åt dem. Lilleman behöver fortfarande träna på det där med simtekniken. Han paddlar som en galning med frambenen och står rätt upp i vattnet. Flytväst på, för säkerhets skull.

Det var en del näckrosor där hundarna badade och de ville både Diesel och Vessla äta upp. Tittar ni noga på bilden så är det ett blad i frökens mun.

Diesel väntar på att bollen ska komma flygande.

Vessla simmar lugnt omkring som en liten säl med huvudet över ytan.

Nu kommer bollen! Tjihooooo!

Vessla har fått tag på bollen och Diesel håller låg profil, nosen under ytan till och med.

Fruuuust.

Och sen paddlar han iväg efter Vessla.

Vessla har släppt bollen och en liten konversation utstpelas mellan dem. Får jag ta den, undrar Diesel?

Tänk inte ens tanken, svarar Vessla.

Här är bollen Husse, varsågod.

I slutet fick Diesel sitta uppbunden en stund medan Vessla fick simma lite extra. Han ville bra gärna fortsätta, men han är ju trots allt bara en liten plutt än, så han fick snällt vila en stund...

Kvällen avslutades med grillning. Gott! Hoppas att vi snart kan komma och hälsa på igen.

1 kommentar:

  1. Vilken mysig dag,härliga kort som vanligt.
    Kanske kan ses snart.Kram
    Inger&Lycka

    SvaraRadera