tisdag 23 juli 2013

Helgen

I helgen som gått var vi en tur till Värmland och hälsade på. Har inte varit där sen innan vi hämtade Diesel, så det var ett tag sen sist. Vi kom upp ganska sent på fredag kvällen och då blev det mest bara lite röj i trädgården och umgås lite med Husses föräldrar och lillebror innan vi däckade. Lördag förmiddag spenderades åt att trötta ut hundarna ;o) För på eftermiddagen skulle Husses äldre bror med familj komma på besök och då är det skönt om hundarna är lite trötta. Vi började med att lägga spår åt både Diesel och Vessla. Husse la ett spår på ett fält åt Diesel med en väldig massa svängar i. Han gick 15 steg sen sväng och upprepade flera gånger. Inte lätt alls, men det hjälpte nog lite till att få ner tempot en aning. Husse fick gå spåret med Diesel, som dagen till ära fick spåra i Vesslas sele och med lina. I filmen nedan är det del 2 av spåret som är med. 

I andra delen av filmen är det en bit från Vesslas spår. Husses bror Hans gick ut det, och även det här spåret var det en massa vinklar i. Det tog en stund innan Vessla kom in i spårarbetet, men sen jobbade hon på ganska bra. Det är dock ganska stor skillnad på dragit i spåret mellan grabben och tösen ;o)

Efter spåren som vi tog strax efter lunch så blev det dags för lite bad. Både Husse och Matte badade faktiskt med hundarna. Vessla var lite elak och ville ha alla bollarna för sig själv så Matte fick kasta sig emellan dem och vända bort henne i halsbandet för att hon skulle ta sin egen boll, men från det finns inga bildbevis för då var vi bägge i sjön.



När Vessla höll på att skaka vattnet ur öronen tog Diesel dock chansen och kastade sig över bollen.

Lördag eftermiddag spenderades utomhus. Husses storebror, hans fru och deras tvillingar på snart 7 år kom på besök. Det var lite lugnt i början, men sen blev det vildare och vildare. Diesel fick leka lite med grabbarna och de kastade lite boll med honom. Det tyckte han var skoj, till dess att de försökte jaga honom när han inte släppte bollen direkt. Då fick jag gå in och bryta leken. Vid kvällsmaten somnade Diesel jämte bordet. Då var han trött. Efter maten blev det ännu mera tok och lek. Diesel tyckte vid något tillfället att grabbarna var lite jobbiga och då skällde han lite, men lugnade ner sig snabbt igen. Vessla var en duktig tös. Lite väl tokig i första början, men efter första mötet så tog hon det lugnt och skötte sig fint. På söndagen blev det hemresa igen.

1 kommentar: