söndag 14 juli 2013

En skogstur med Patricia

Ny dag och nya utmaningar. Vi bestämde med Patricia sent i går att vi skulle träffas och hitta på något tillsammans idag. Vi möttes i Svartedalen och började med att lägga spår åt Diesel och Vessla. Husse la godisspår åt Diesel och Matte la ett upptagsspår åt Vessla som inte alls blev som det var tänkt. Diesel kämpade på som vanligt. Tanken var att försöka sänka tempot... men njaaa... en godisbit i varje steg. Ett flertal vinklar var inlagda.

Draaaaag, till den grad att han ligger ner och kryper fram.

Någon sträcka gick det ganska fint dock, och vinklarna gick bra.

Sen var det fullt ös igen.

Till vi kom fram till slutet, där Diesels boll låg. Tjihoo!

Vesslas upptagsspår gick åt skogen redan när det las ut. Skogen var inte riktigt med på vår idé och Matte var på väg att vända om och gå tillbaka, men fortsatte vidare ändå. Tanken var att ha en tänkt stig med bågar åt höger och vänster för att kunna träna upptag, men det sket sig fullständigt och Vessla fick istället ett spår som snirklade fram och tillbaka. Hon var ganska loj första halvan av spåret, sen kom hon till ett Y där det var en blindgång (kom fram till ett jätteträsk så jag vände tillbaka till senaste snitseln och satte en snitsel till). Vessla valde fel väg första gången, men efter några omtag kom hon på rätt spår. Därifrån spårade hon riktigt bra. Hon stannar emellanåt stående mitt i spårkärnan och bara står och ser uttråkad ut. Sen kan hon ta upp spåret igen, men oftast efter en uppmaning. Men skönt att hon redde ut spåret till slut.

Efter spåret blev det en liten fikapaus och sen körde vi upplet. Zimla fick köra först, men eftersom uppletande rutan var på samma ställe som Diesels spår och herrn lämnat lite väl mycket godis efter sig så blev det tyvärr lite pannkaka av allt. Så Vessla fick ut som nr 2. De kollade av baslinjen.

Och sen fick Vessla flyga ut. Hon hittade Patricias fisk och kom in med den.

Meeeeen.... hon tappade den och fäller ut bakbenen i sidled för att få stopp.

Ibland händer det att hon kommer tillbaka tom. Men hon jobbade på riktigt bra.

Så var det Diesels tur och han fick retning av att Husse gick ut i rutan och flyttade på en boll. Diesel är såååå sugen på att få springa ut i rutan. Står helst på bakbenen och studsar medan Husse är ute i rutan.

Sen studsar han iväg som en gasell.

Nosen är på och han jobbar och jobbar. Tror att han höll på i minst 2 minuter innan han till slut får tag på bollen. Hela tiden förflyttar han sig runt i rutan och jobbar.

Duktig kille kommer med bollen!

Men att lämna den hela vägen fram till Matte, nja... kanske.

Jodå, bollen släppte han till Matte till slut och fick fler kast med bollen.

Vessla fick en omgång till i rutan. Husse hade tydligen sagt att han ville ha 3 föremål på djupet. Matte hörde 3 föremål. Så ett föremål i mitten av rutan, ett grunt och ett längst ut i vänster hörn. Vinden kom från höger så jag tänkte att det blir svårt. Föremålet i mitten låg en bit upp på en sten. Det grunda föremålet höll jag i typ 10 sek innan jag droppade det i en stor grästuva. Här kommer Vessla tillbaka med föremålet som låg på stenen. Hon tog en liten konstig väg då hon klättrade upp på stenen och sträckte sig över för att komma åt föremålet.

Andra skicket drar hon direkt mot det grunda föremålet. Rakt i sidled i rutan och Husse undrade lite vad hon pysslade med. Han trodde ju att föremålet skulle ligga djupt.

Men Vessla plockade upp föremålet och kom med det.

Så ut och kämpa lite till. Tog en liten stund innan hon drog sig ut mot vänster hörn och kommer in med 3:e föremålet. Kändes som att hon var väl inom 5 minuter på alla 3 föremålen. Duktig tjej! Ok för att det inte var en riktigt fulll-stor ruta, men bra jobbat i alla fall!

Så blev det dags att få svalka sig. En hund som kan gå på vattnet!

Hopp och skutt!

Som vanligt paddlandes så att vattnet bara far åt alla håll. Han driver till och med tennisbollen framför sig med sitt paddlande.

Ett kast till, snälla Matte!!! På andra sidan sjön stod några och fiskade och de verkade inte helt nöjda med att vi badade hund. Såg hur de efterhand kastade närmare och närmare. Ett av kasten landade ungefär 10 meter bakom Diesel. Det känns ju inte så roligt...

Vessla fick efter ett mindre rymningsförsök bada på ett annorlunda sätt.

Skönt med handikappsanpassad brygga ;o) Efter några varv fram och tillbaka runt bryggan så var hon också nöjd.

Avslutningsvis fick Peppe och Zimla komma ut och leta lite godis.

Hej och hå vad det var skutt i benen.

Efter en stund kom en kamptrasa fram och nu blev det dragkamp som heter duga.

Runt runt.

Sen körde Peppe en ovanlig teknik. Han la sig ner på sidan och bara låg och höll i.

Zimla kämpar och kämpar och drar och drar. Underbart att se.

Och här kommer en film från deras dragkamp ;o)


Tack Patricia för en härlig dag! Synd att det var lite väl mycket otrevliga flygande otyg i luften. I övrigt var det toppen!

1 kommentar:

  1. Haha sciken stil Peppe hade:)
    Det ser ut som att ni haft en toppen dag :)
    Kram

    SvaraRadera