lördag 13 juli 2013

Utställning Tvååker

Idag blev det ett besök på nationella utställningen i Tvååker, Hallands kennelklubb. Det var trångt och fullt med hundar överallt. Här är lilla hoffehörnet. Skulle varit 7 hoffar med, men det var bara 6. Bedömningarna gick i rasande fart och när vi kom dit så skulle vi nästan raka vägen in i ringen. Domaren för dagen var Rui Oliveira från Portugal.


Det blev lite hoppigt och spralligt idag. Men det är nog bara ett sundhetstecken.

Matte, nu har vi skoj! Tjihoo! I bakgrunden av bilden syns hela hoffehörnan. Det var ingen stor yta som vi klämde ihop alla hoffarna på ;o) Duktiga hundar var de i alla fall allihopa!

Men han stod fint när han väl stod still... Rumpan ville gärna åka i backen. Kändes tyvärr väldigt stressigt i ringen. Men vi fick Hp och blev BIR-valp. Behöver ju inte nämna att det inte fanns någon konkurrent ;o)

Diesels kritik:
Good head. Nice shape. Good bone and feet. Good topline, quarters and movement. Needs time to improve his front. A bit narrow in chest for the moment.

Sen kom brukshanar och där var bara en hund med. Hässlehoffs Scirocco-Hondason. Han fick exc, CK och CERT.

Grattis Nina!

Mia med Cassie i juniorklass tikar. Exc med CK och placerade sig som 3:e bästa tik.

Vesslas tur i ringen och hon var ensam i bruksklass. Visar sina fina tänder för domaren.

Fick ut steget bra.

Och stod snällt uppställd. Hon är så duktig. Husse vågade till och med släppa kopplet och låta henne stå själv. Exc, CK och vidare till bästa tik. Där blev hon 2:a, men eftersom hunden framför henne hade sina CERT så fick Vessla därmed sitt 2:a CERT.

Vesslas kritik:
Good head. Very nice shape. Good depth of briskett. Ex topline and quarters. Good mover.

Inger och Lycka gick i öppenklass. De fick exc, men tyvärr inget CK idag.

I championklass Hässlehoffs Syrén-Samoadotter, som igår fick sitt 3:e CERT. Idag blev det exc med CK och de blev bästa tik med Matte Ulla.

I finalen sprang alltså 2 hässlehoffare mot varandra, och dagens vinnare blev Syrén-Samoadotter. En väldigt söt liten tik. Grattis!

Efter utställningen flyttade vi oss till ett lite lugnare hörn för att få fika och prata lite hoffe.

Lycka var bra sugen på min smörgås.

Vessla sprang frivilligt in i sin bur.

Medan Diesel kröp upp på vår filt och ville vara med.

När Matte smet iväg för att kolla på varor att köpa passade Lycka på att posera för kameran.

En utslagen BIR-valp ;o)

Vessla ser lika nöjd ut med sin CERT-rosett som Husse brukar se ut när Matte börjar prata om att vi ska på utställning. Får väl hoppas att vi kan få det där sista certet snart.

Skönt att vara hemma igen. Kan erkänna att vi inte stannade till BIS-finalerna för valparna, som skulle bli någon gång vid 3-tiden. Det kändes lite meningslöst att vara kvar hela dagen, när man ändå troligen bara åker ut efter ett varv i ringen. Det får de som orkar göra ;o) Vi är nöjda med dagens resultat ändå. Ett extra tack till Inger som hjälpte mig med lite namn på människor och hundar ;o)

2 kommentarer:

  1. Vi hade en jättetrevlig dag,får nog göra som Ulla så,jag står vid sidan så Lycka,har nått att titta på. Hon står ju skitbra. Kan ju tala om att bollen var omtyckt.
    Grattis alla igen

    SvaraRadera
  2. Vi hade en jätte trevlig dag i går. vad kul att ni tog så många bilder. grattis till era fina resultat. cassie var med utslagen i går. hoppas vi ses snart i gen.
    Mia& cassie

    SvaraRadera