måndag 29 juli 2013

Besök på västra djursjukhuset

Idag började dagen med ett besök på Västra djursjukhuset. Diesel har under en längre tid dragits med en ögoninfektion som kommit och gått lite fram och tillbaka. Så efter ordination från vår veterinär, blev det idag ett besök hos en expert för att kolla att det inte var något allvarligare. Han har tidigare fått antibiotika, men problemet har återkommit. Det var en tokig hoffeslyngel som vi hade med oss in till väntrummet idag. Pigg och tokig, uppmärksam på allt och alla. 

Så fick vi komma in på ett undersökningsrum och kopplade loss grabben som fick vandra omkring medan vi pratade med veterinären. Hon var trevlig, intresserad och väldigt bra. Förklarade och berättade, läste upp information ifrån Diesels journal. Så fick Diesel komma upp på bordet och han uppför sig som en ängel. Så himla duktig. Veterinären kollar lugnt och stilla igenom Diesel. Lyssnar på hjärta, kollar lymfkörtlar, tittar under tassar. Trots att veterinären stoppar papperslappar i ögonen på Diesel för att mäta tårflöde, droppar ögondroppar i ögonen, kollar innanför 3:e ögonlocket, tittar med andra manicker i ögonen på honom, så sköter han sig toppenbra! Han fick mycket beröm!

Efter alla undersökningar så ansåg hon att Diesel var fullt frisk. Han har ett aktivt immunförsvar som håller på att utvecklas och det gör att han får lite extra sekret ur ögonen. Så länge han inte kniper med ögonen så är det helt lugnt och vi ska bara torka bort sekretet med en fuktig bomullspad. Skönt! Man blir ju så klart lite fundersam när han är så annorlunda jämfört med hur Vessla var när hon var liten, så det var verkligen skönt att höra att han är fullt frisk. Veterinären som själv håller på med uppfödning av hundar tyckte verkligen om Diesel. Hon berömde honom för att han snabbt kunde slappna av och vara så lugn under undersökningarna. Det kändes som ett väldigt positivt besök.

1 kommentar:

  1. Vad skönt att det inte var något,vilken duktig kille som var stilla.
    Kram Inger&Lycka

    SvaraRadera