måndag 7 januari 2013

MyDog

I lördags den 5:e besökte jag och Vessla MyDog och ställde ut henne för första gången där och för första gången på egen hand på flera år! Linda och Pontiac åkte med oss ner dit och väl på plats sprang vi ganska snabbt på Patricia och Peppe, Mia och Cassie samt Sanna och Kira. Det var mycket trevligt med sällskap. Nerverna spökade lite för de flesta av oss tror jag minsann. Först ut av oss var i alla fall Patricia och Peppe, och de gjorde ett toppenjobb. Exc med ck och placerade som 2:a bästa hane! Grattis!

Cassie och Kira var först bland tikarna och även de fick exc med ck. Grattis!

Så var det Vesslas tur i bruksklass. En annan tik var med i bruksklass, Hässlehofs Benelli-Keadotter. Vessla var först ut. Uppförde sig bra i ringen. Stod duktigt. Hanteringen var inga som helst problem. Men hon var lite loj när vi skulle springa.

Exc med CK, och konkurrens med den andra tiken i bruksklass.

Hoppet fanns fortfarande kvar. Men då får man ju inte ge domaren en sån här evil blick. Efter att vi sprungit runt ett extra varv och domaren kikat hundarna i ansiktet blev vi placerade som 2:a i bruksklass och fick reserv-certet. Attans, men Vessla var inte i toppform heller och Matte var nervös... får väl se när det blir ett nytt försök.

Dagens Bir och Bim. Den blonda finska hanen Tallvahdin Freiberufler blev Bir och Bim blev Benellis syster Aya-Keadotter.

Jag fick träna på det där med stor hoffe också. Peppe kom för att gosa en stund. Tassarna på mina axlar och sen hånglade han upp hela mig. En riktig goding.

Det var en riktigt trevlig dag. Skoj att få träffa hoffemänniskor igen. Väldigt skönt med buren (nyinköpt för dagen) som syns i bakgrunden, så att Vessla fick vila lite emellanåt. Tack Patricia för bra prisförhandling ;o) och för bilderna på mig och Vessla. Vi ställde upp och hjälpte till när en ny domare skulle examineras på hoffen, så Vessla och jag fick en träning till och då när nerverna inte var lika pirriga så kändes det mycket bättre, och Vessla verkade gladare. Sen gick Linda, Pontiac och vi omkring och handlade lite saker, plockade lite provpåsar på hundmat och bara umgicks. Gott!

Vesslas kritik: Nicely structured bitch. The head is correct shape and size. Good ear-set. Good length of neck. Very good top-line. Chest well developed and reasonable tuck-up. I'd like to see more powerful movement. Exc CK 2a bkl reserv-Cert. Domare: Robert Dawson (Filippinerna)

1 kommentar:

  1. Va ju fin kritik! Å ni har ju uppenbart gjort ett bra jobb!
    Vi får satsa på olika små utställningar så kämpar vi inte emot varann i år iaf ;)
    Kram på er

    SvaraRadera