fredag 4 januari 2013

Slut på ett år och början på ett nytt

2012 har tagit slut och 2013 har börjat. Först lite från slutet av förra året. Vi åkte upp och hälsade på Husses föräldrar i Värmland. Där var det åtminstone till en början snö. 

Vessla tycker att Husse ska sluta skotta och leka med henne istället. Vi kan kampa om kopplet!

Kom igen nu Husse! Jag vill, vill, vill!

Söta tokiga fröken!

Efter skottningen blev det en tur i skogen. Vessla passade på att lägga ner Husse i snön. Sen rymde hon ett par varv, och dagen efter var det koppelpromenad istället. Så tråkigt att man aldrig kan lita på henne att hon inte rymmer.

Nyår spenderade vi hemma i lugn och ro. Någorlunda lugn och ro iaf. Det var ju mycket raketer runt omkring, men Vessla brydde sig inte det minsta. Panda låg inne över tolvslaget, och tyckte att det var lite obehagligt, men det var inte så illa. Han låg i våra sängar, där han slapp se raketerna och då gick det bra. På nyårsdagen var vi ute ganska tidigt på förmiddagen och tränade ett pass ute på volvoområdet.

Det gick väl lite upp och ner med träningen, men vi kom nog fram till lite bra slutsatser. Fokus, engagemang och bättre belöningar.

Rutan fick specialträning, där huvuduppgiften var att Vessla skulle hitta in till mitten. Började på en ruta som stod på samma plats, check. Flyttade 2 koner åt gången, check. Flyttade hela rutan, aj aj. Men det kan också bero på att vi kört lite för många repetitioner.

Husse och Vesslas nya leksak som de fick av Patricia innan jul var med och den är poppis.

I morgon ska vi göra ett försök på MyDog. Har varit där och tittat några gånger, men Vessla har aldrig varit med. Får väl se hur det går. Vi ska göra vårt bästa i alla fall, så får vi se om det räcker någon vart.

1 kommentar:

  1. I like uppisar!! O va härligt me så mkt snö <3 saknar den mkt här gör vi. Man ja bara gilla läget, har till o me slutat titta på vädersiter blir nog inte mer vinter :-( Nu har du mail me kort o har du inte det så hojta för dom ska vara hos dig

    KRAM

    SvaraRadera