söndag 15 februari 2009

Alla hjärtans

Igår var det alla hjärtans, och vi spenderade en stor del av dagen utomhus. Det blev en del träning med Vessla och en ganska rejäl skogspromenad. Vi började nere på planen och jobbade på en ny variant på inkallningen. I senaste numret av Canis beskrivs en teknik som Matte funderat lite på tidigare. Man jobbar med handtarget, för att hunden ska springa hela vägen in vid inkallning. Självklart lägger man även in ett kommando-ord för att hunden ska kunna reagera på långt avstånd. Så vi har pysslat lite med den här sortens träning. 

Och det känns som om Vessla satsar ganska bra på att hoppa in och tagga handen. Hon lägger mer energi på att tagga handen än vad hon normalt sätt gör i en "vanlig" inkallning.


Sen började skogspromenaden, och titta, vi hittade faktiskt lite snö på en bergsknalle. Jo, Vesslas nos är högt upp i luften och vädrar efter rådjur som vanligt.

Så för att distrahera henne från rådjur i luften och rådjurspluttar på marken så fick hon göra ett trädsök.

Här nån stans finns det en godis. Jag känner det!

Här är den nog.

Oops, håller på att tappa tasskontrollen. Men hon redde ut det och vi gick vidare.

Uppe på en annans bergsknalle, och nosen är återigen högt i luften och vädrar.

Men hon kunde fokusera på lite annat också. Husse har inte alls godisar i handen. Lovar! ;o)

Sen nådde vi fram till ett ultimat träningsställe. En liten göl i skogen som var typ genomfrusen, och snö på så att det inte var speciellt halt. Här blev det träning.

Och jakt på tennisboll!!!

Energin hos Vessla började visa sig igen och vi blev väldigt glada.

Full attack på tennisbollen.


Syns nästan på henne att energin finns där.

Observera, hon är faktiskt lös med släpande koppel! Och det gick bra!

Efter en stund tog vi ändå fram långlinan och selen och sen knöt vi fast linan i ett träd. Då behövde vi inte bry oss om den längre och vi visste att hon inte kunde smita. Det ledde till en riktigt underbar träningsstund. Tyvärr började ljuset försvinna lite väl mycket så jag fotade inget då. Filmade faktiskt lite med telefonen, men jag vet inte om jag kan fixa upp något av det på nätet. Det blev i alla fall lite fotgång (energisk och glad), inkallning från sittande bra fart och bra belöning med tennisboll. Och sen jobbade vi massor på inkallning med handtarget och hon fortsatte att jobba tillsammans med oss. Hon gjorde inte ens en tendens att försöka rymma ifrån oss! Nöjda och glada! Avslutningsvis en bild på vår skugga ;o)


På kvällen åt vi en mysig och god middag, ryggbiff och potatisgratäng. Och bara njöt av att det var alla hjärtans dag. Ibland behöver man bara få lite tid för varandra.

Idag blev det också ett par träningspass ute på planen. Vi jobbade i långlina som var fastknuten i målstolparna. Panda var nere på planen under det ena passet och la sig i. Han jagade linan och störde bäst han kunde, men Vessla höll sig faktiskt. Hon stirrade ordentligt på honom, men sen valde hon att springa till Husse istället. Så efter den här helgen känner vi oss nöjda. Blir väl pannkaka i morgon igen, säger den evige optimisten ;o)

1 kommentar:

  1. Hej!

    Dagarna med sol blev lätträknade, nu snöar det ute igen, uppehåll en dag o sen snö igen. Men det blir inga mängder även om det snöar , lite lustigt.

    Nu väntar vi in att spåren skall ligga till sig, har lagt två ett till Zimla o ett till Grosse korta men alltid något. Man får använda den lilla marken man har *ler*

    Jag önskar o håller tummarna för er att detta med handtarget funkar.

    Vad tror ni om en vanlig träff snart?

    SvaraRadera