lördag 7 juni 2008

Avslutning klickerkurs GMBK

Igår var det dags för sista tillfället på våran fantastiska klickerkurs på GMBK. Vädret var strålande solsken och rejält varmt. När vi kom dit så pågick tävlingar i lydnadsettan på stora planen, och efter det så var det dags för en lektävling. Deltagarna delades upp i två lag, och sen skulle de utföra olika trix i staffettform. Första stationen var att hunden skulle upp på en stol och sätta sig, sen skulle ett äpple plockas upp ur en vattenhink och ett tuggben ur en skål med mjöl, därefter skulle någon bära vatten i en matskål med hundens koppel om armen, nästa station var att hunden skulle sätta två tassar i en kundkorg och slutligen hitta en gömd köttbulle. Vessla var garanterat hunden som studsade mest på väg ut till sin station.


Vessla skulle sätta två tassar i kundkorgen och Husse började shejpa in beteendet. Pluspoäng för det!


Men tiden gick. Efter en stund välte korgen och efter ytterligare en stund så gick Vessla till attack och började gräva inne i korgen. Jippy!


Här är det Jenny och Sota, som ska hoppa upp på stolen.


Och det gick galant!


Husse och Vessla kämpar igen. Äpplet i vattenhinken visade sig vara svårfångat. Och under tiden som Husse dyker efter äpplet så står Vessla och äter mjöl ;o)


En av deras medtävlanden som bar in vatten med hunden gående i fot.


Vessla försöker tömma snoken på mjöl, samtidigt som hon med ett öga sneglar på hur det går i tävlingen. Trots tappert kämpande så vann det andra laget, men alla fick presenter i alla fall. Och Vessla fick en flytande leksak, som vi får testa någon gång i sommar.


Sen var det dags för den riktiga avslutningen på kursen och examensprovet. Vi skulle visa upp 10 grundfärdigheter. Tyvärr var vi bara två elever närvarande, så det kändes lite tråkigt. Vessla började och trött som hon var kom det bara fram 3 beteenden först. Här ett backande.


Sen fick Jenny och Sota visa upp några GF de också, men först lite kamp.


Sota hade sina egna sätt att utföra GF på. Här backar hon stående på bakbenen ;o)


Efter en rejäl omgång med vatten så återhämtade Vessla sig och visade upp fingertarget. Hopp över hinder, marsch baklänges och framlänges, läggande och ställande samt tasstarget och slutligen nådde även hon fram till minst 10 GF.


En Doggie-zen på sitt fint passade Sota på att visa upp.


Så nu är kursen slut. Vi hoppas att det ska bli en fortsättningskurs framöver, men det verkar tyvärr inte bli till hösten, utan troligen först till våren. Så vi får väl se vad vi ska ge oss på i höst. Det har varit en riktig toppenkurs och vi har verkligen lärt oss mycket.

1 kommentar:

  1. Grattis Vessla. Redan tagit studenten=) Kan det tänkas att det blev ngt överlämnande från Lena?*ivrig* Syns till helgen. Längtar massa. Ni skall inte till Vbg imorgon lr på utställningen? Kram på er

    SvaraRadera