måndag 23 juni 2008

Midsommar på Idö

Midsommar på Idö, det är riktigt semester det. Idö ligger utanför Västervik på ostkusten, alltså. Så i torsdags vid lunchtid bar det av. Vi körde rakt över landet och hittade en färja ute på Horns udde. Massor med packning hade vi med oss och självklart Vessla. Framme på Idö, mötte Annelie upp med den fyrhjulsdrivna och efter en mycket skumpig tur var vi framme. Det känns alltid så himla härligt och totalt avkopplat. Vessla blev överlycklig, för det var tre andra hundar på plats. Gammeldamen Geisha, lilla slyngeln Basti och "pestråttan" Usca (ja om Husse och Matte använder det namnet, ska väl jag inte vara sämre ;o)). Det blev grillad korv på kvällen och sen var det dags att resa tältet. Efter en massa lek med framför allt Usca så var Vessla rejält trött när det var dags att gå och lägga sig och hon sov hur lugnt och stilla som helst i tältet. Ljuvligt!

På midsommaraftons förmiddag tog vi med oss hundarna och traskade till en skön vik. Jättevackert!


Här blev det bad och bus. De flög fram som vilddjur över klipporna och studsade omkring i vattnet. Eftersom det här är det enda tillfället som jag plockade fram kameran, så kommer det ett gäng bilder från deras badande. Här står gammeldamen Geisha. Ståtlig, trots sina 12 år.


Vessla visar upp sig från sin rätta sida, som det sjöodjur hon är!


När Vessla och Usca busade med varandra, kom Geisha som den polis hon är och skulle gå emellan. Inget bråk här inte! sa hon.


Alla 4 hundarna på ett kort.


Vessla och Usca passade på att busa så mycket de bara kom åt!


Usca börjar bli lite trött och det var sååååå jobbigt att dra sig upp ur det tunga vattnet.


Men slutligen lyckades hon.


En flygande Basti. Tyvärr är det riktigt dålig kvalitet på kortet, men jag var ändå tvungen att ta med det. Han flög så coolt!


Usca tog en kort vilopaus.


Vessla blev trebent, eller? Jag förstår inte hur hon lyckades gömma sitt bakben så fullständigt. Visst ser omgivningen härlig ut!


Usca har återhämtat sig och ger sig i full kast in i leken med Vessla igen.


Basti utforskar lite på egen hand.


Vessla ställde upp sig och tittade på mig. Får jag leka lite till? Bara lite?


En halvt doppad Basti.


Och så våran fotomodell som sträcker ordentligt på benen och viftar med höfterna (eller om det nu var svansen).


Avslutningsvis i bildserien, en ansiktsbild på Basti.

Efter allt badande var hundarna ganska trötta och vi fick lite mer lugn och ro när det var dags att äta midsommarlunch. De flesta åt sill och laxtårta och grejjer, medan vi hade laxfilér som vi tillagade i ugn. Det börjar bli tradition med laxfilé i ugn på midsommar. Och så massor med nypotatis och lite nubbe, hutt på er allihopa!

Sen gick vi bort till midsommarstången och tittade och lyssnade på lite dragspelsmusik och lek kring stången. Och sen hann visst hundarna bada en gång till ;o) Det var så varmt just då på dagen att de behövde svalka sig lite. Nån gång därefter hann även en del av oss människor att ta ett dopp. Jag kan själv svara för att det var riktigt kallt i vattnet!

Tiden flög fram och snart var det dags att grilla kvällsmat. Sallad, bröd och grillat kött. Riktigt gott. Jordgubbarna glömde vi dock bort. Eller så var det så att vi inte fick plats med dem i magen. På kvällen blev det riktigt kallt tyvärr och kvällen avslutades förvånansvärt tidigt. På natten frös jag ordentligt i tältet, men på morgonen låg solen på och det kändes som om man låg i en bastu och sov. Så det blev en ganska tidig morgon, åtminstone för några av oss. Hundarna fick återigen bada lite, men det märktes att de började vara ganska trötta nu. Inte alls samma fart i dem längre.

Vi hade först tänkt oss att åka hem på midsommardagen, men det blev att vi stannade en natt till. Vi hann grilla ytterligare en gång och nu vart det grillspett, ljuvligt. Till det nypotatis och sallad med vattenmelon i. Och på söndag morgon packade vi ihop tältet och alla våra grejjer för att åka med första färjan hemåt. Dock visade det sig att den vägrade gå den korta biten (5 minuter) över till Horns udde och vi fick snällt vänta på nästa färja som gick 2 timmar senare. Det var ju lite surt, men vi fick några extra timmar i solen och lite mer umgänge.

Helgen kan sammanfattas med trevliga människor, god mat, lugna, trötta hundar och ganska ok väder. Trötta var vi också när vi kom hem. Och det var skönt att sova i egen säng i natt, även om liggunderlagen (uppblåsbara) var mycket över förväntan. Tack alla för trevligt sällskap och tack framför allt till Fredriks mamma Liana för att vi får fira midsommar hos dig!

1 kommentar:

  1. Ni verkar ha haft en härlig midsommar! Hoppas att ni får en fortsatt fin sommar!

    anna & jyckarna

    SvaraRadera