måndag 16 juni 2008

Utställning Avesta

I fredags gav vi oss av till Avesta, för att bo på Dalahästens camping och stugby och ställa ut Vessla på internationella utställningen på kennelklubben och på rasspecialen för hovawart. På lördagen blev det lite kaos innan utställningen. Eftersom valparna gick i en annan ring och tiderna krockade med utställningen av de vuxna hundarna så fick vi veta att vi helt plötsligt skulle in i ringen. Hundarna var inte ens rastade och det blev totalt kaos. Det var bara att rasta lite snabbt och sen en jättesnabb borstning innan vi fick kasta oss in i ringen. Kameran låg kvar i bilen för den glömde vi i all stress.

Här kommer några bilder från den vuxna ringen i alla fall. Först ut Bergenhovs Antos som Sandra ställde. Han var väldigt hoppig och tuggig när de sprang, men stod väldigt fint och stilla. Det blev en 1:a med Hp.


En av dagens veteraner, Grosse och Patricia.

Rutinerad som Patricia är på att ställa hundar, så ställde hon upp lite längre från domarbåset så att det blev lättare att fotografera ;o)

Ina och Mindi, som både rör sig bra och står väldigt fin. Hon är en ljuvligt vacker liten tik!

Veteranen Elliegårdens Black Hazel, som trots den höga åldern tycker att utställning är toppen och visade upp sig glatt i ringen.

Fick låna lite bilder som Bodil tog med Sandras kamera från valpringen. Så här kommer några bilder. Domaren för valparna var Ann-Christin Sultan. En domare som jag aldrig mer vill ställa för. Hon var sur och tvär och tyckte att de tre systrarna var osociala. Det var bara sura kommentarer från henne. Till mig sa hon att Vessla var osocial och vågade knappt ta i henne och påpekade att hon faktiskt måste titta tänderna på hunden. Ja, visst varså god sa jag. Det är ingen fara. Sen till Sandra sa hon att den här rasen ska man till och med kolla halsmandlarna på, så det får ni vänja henne vid och sen till Anki och Vixxie var det en kommentar om tandvisningen, och att det här ska de bara acceptera. SUCK! Hon tyckte även att samtliga var högväxta och för taniga och inget Hp delades ut. Vinna kom etta, Vixxie tvåa och Vessla trea.

Vessla står uppställd.

Vinna på samma plats. Visst är de lika!

Slutligen Vixxie, som skiljer sig mer åt i färger och även lite i formen.

När valparna var klarbedömda blev det paus i en lånad bur. Efter lite protester slappnade Vessla av.

När vi kom tillbaka till campingen efter utställningen var det ett ordentligt oväder och regnet bara öste ner. Då var vi på promenad. Men det var två glada tjejer och två hoffar som delade ett paraply, Carina och Antos, samt Sandra och Vinna.

Vi delade stuga med Bodil och två terrier. Även Carina och Sandra bodde på campingen, fast i husvagn. När vi kom dit på kvällen så blev vi bortskämda med grillat kött och sallad och grejer. Verkligen lyxigt! Det njöt vi verkligen av. Härligt sällskap var det också! Under första natten var Vessla lite orolig och gick omkring och småpep lite emellanåt. Hon är ju inte van vid att sova i ett annat rum än vi. Och på morgonkvisten hörde terrierna andra hundar och rörelser utanför och gruffade en del. Så det blev kanske inte så mycket sovit den natten.

Vesslas kritik: Något luftig högställd 8 mån tikvalp. Trevligt huvud och uttryck. Något kort hals, framskjutet skulderparti, bröstkorg och stomme behöver utvecklas. Något överbyggd bak, brant kors, knappa knävinklar. Rör sig bundet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar