tisdag 22 juli 2008

En aktiv dag

Idag beslöt vi oss för en tur på stan. Även om kameran följde med så är det här enda kortet. Glömde nog bort att kameran hängde på ryggen ;o) Vi traskade en sväng längs med avenyn och sen gick vi även i en väldigt härlig park vid nya allén. Det var väldigt varmt, så vi passade på att vattna Vessla vid ett vattenhål.


Idag var det premiär för Vessla att åka både buss och spårvagn. Vessla var ganska lugn och snäll, även om hon släpade Husse av bussen när vi skulle gå av ;o) Det var något arbete på en av broarna, så spårvagnen gick inte hela vägen, utan vi fick byta till buss. Här kommer två foton från hemresan. Då var Vessla väldigt lugn och söt.


Fast vid varje stopp ville hon gärna stiga av. Är det inte här vi ska av Husse?


Väl hemma la sig Vessla och vilade aktivt, medan vi andra höll på och målade och fixade lite med annat. Sen bar det av ut i skogen och jag gick ut spåret från igår och sen körde vi som vanligt lite sökträning. Det blev tre skick idag, varav ett med enbart nosarbete, och de andra två med ljudretning. Hon sprang rakt och bra och jobbade sig fram med nosen för att komma hela vägen fram. Nosövningen var lite svår, men då låg ju Matte djupt nere i en grop. Därefter var Vessla lite trött, och lite vila.


Det fanns fortfarande en hel del blåbär i skogen, som vi passade på att mumsa på.


Sen var det dags för spåret. Precis innan vi skulle börja pep Vessla till, men vi vet inte riktigt vad som hände, men det sänkte henne lite. Så vi väntade en liten stund, peppade henne lite och gav henne lite blåbär, innan vi startade. Hon började väldigt bra, men efter en liten bit stod det en burk med något väldigt illaluktande i som distraherade henne. Sen tog hon upp spåret igen och jobbade bra fram till första apporten som hon markerade bra.

En bit efter första apporten villade hon runt ett tag, innan hon återigen gick på spåret och upp för en brant kant och precis därefter låg apport två, som hon först gick några steg över, eftersom hon tog i mycket uppför, men hon vände och markerade apporten tydligt, och sen glodde hon på Husse, nu ska jag ha min belöning och det fick hon ju, tubost!


Sen gick hon väldigt bra. Tog vinkeln (ca 90 graders) klockrent, för att sen markera något föremål som vi inte lagt ut själva... och återigen tittade hon uppmanande på Husse, men efter ett bra, så jobbade hon vidare och tog sig fram till slutapporten och den markerade hon också bra.

Sen fick Vessla tokrusa lite, då följde hon spåret vidare, men efter ett tag insåg hon att vi inte följde med och kom tillbaka igen. Det blev lek med en pinne och en massa blåbärsätande.


Sen var Vessla återigen trött! Väl hemma har det blivit mycket vila.

1 kommentar:

  1. Vad duktiga ni är!
    Datortid har det inte blivit så mycket av senaste tiden, men det är kul att läsa och uppdatera sig om allt vad ni hittar på.

    SvaraRadera