fredag 18 juli 2008

Mera klicker - eller?

Tillbaka i Göteborg igen och det är väl både skönt och tråkigt - men så är det ju alltid.

I onsdags tog jag med mig massa träningsredskap, gott godis, mycket tålamod och Vessla till träningsplanen i Bur för att fortsätta lite på den senaste veckans (till synes) framgångar med klickerlydnaden. Hade tänkt köra några hopp, lite läggande under gång samt starta med ställandet. Nu är det så att när vi är vid Bur är det rätt mycket annat som drar - pinnar, hästar, dofter och andra saker - dvs massa störningar som Vessla väljer speciellt där. Läsaren kan nog här förstå att dagens pass inte gick lysande utan det där tålamodet bröts ner i samma takt som jag sänkte kriterierna för att vi skulle lyckas, försökte öka belöningsfrekvensen samt kvaliteten... Som tur var så traglade vi inte så länge så det blev inga sura miner, mest en Vessla som sprang ärevarv med pinnar och kong eller som trotsigt vindade istället för att ta kontakt.

Vi har märkt på sistone att Vessla har blivit mer och mer ojämn i formen träningspass till träningspass, och form, engagemang och fart har dessutom degenererats mer och mer. Beslutet att ta ett lite längre träningsuppehåll har vi pratat om en längre tid men inte riktigt kommit till skott, men nu var det alltså dags. Både vi och hon behöver låta allt det här nya sjunka in och sedan komma tillbaka pigga och motiverade.

Så nu blir det vila helt och hållet då? Nej då, nu får vi chansen att ta tag i alla de där andra sakerna som blivit liggandes men som ändå måste göras eller som bara är kul att göra - för oss alla. Mer om detta i senare inlägg :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar