tisdag 29 juli 2008

Turken som talar med hundar

Eftersom det var lite svalare på kvällen tänkte vi dra ut och träna lite efter maten. Hade väl planerat lite nystart på klicker, lekträning och kanske lite utställning.

Precis när vi hade börjat kom det en turk cyklandes och stannade vid oss, storleende. Han började prata och prata och prata... kunde en hel del om hundar och allting (sa han iaf) och skulle visa oss vad han kunde göra med Vessla. Så drog han fram en kniv och gick ut i skogen och skar till en pinne (man fick bara använda naturmaterial enligt honom). Sen lånade han Vessla lite (jag funderade länge och väl innan jag sa ja) och skulle få henne att sitta och titta honom i ögonen (tror vi). Han sa något kommando - sitta (tror vi) - och pekade ner i gräset. Vessla tokade lite med honom och sen lade hon sig ned och tuggade lite. Han försökte mer och mer och så stack Vessla iväg på ett par ärevarv, hann med att äta lite på ett par melonskal innan hon tog några varv till runt honom ("Turken som talar med hundar" :-).

Han hade aldrig misslyckats så med en hund sa han, och att det måste vara (minst) en blandning mellan 4 hundar i henne, absolut inte orginal. Vi gjorde några tafatta försök att dra det där med Hoffe, men han var säker på sin sak, korsning mellan minst 4 raser.

Sen när han hade sagt att han skulle säga en sista sak så tjatade han på nästan en timme till, om hundar, familj, religion, hundar, att man måste ha barn, att hunden ska äta ägg och få limesaft i ögonen, att han tämjde alla vilda hundar, att hunden alltid hittar sitt eget apotek i skogen etc etc. Han sa att Vessla måste ha mycket mycket träning och sa att vi absolut inte kunde vara båda två när vi tränade, det gick inte alls.

Just nu, nästa gång vi träffas (om det sker) skulle han få min gamla farmor att komma gåendes i 55 sekunder när jag var under hypnos. Bara en sån sak! Det finns hundra saker till att skriva, men det får räcka så.

Det blev ingen "träning" direkt, och till råga på allt missade vi när de hade rånarjakt här i närheten med ett antal hundpatruller - hundar som jobbar är ju kul att se.

Vi fick iaf lite lekträning inomhus tidigare, med lite byte och ivägkastning/kamp med leksaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar