lördag 12 juli 2008

Semesteruppdatering - vecka 28

Vi började veckan med att åka ner till Växjö, ja egentligen redan på söndagen. Här hälsade vi på Mattes föräldrar och Vessla passade på att bada en massa här med. Vi fick en hel del träning på att hälsa lugnt på människor, för Vessla blir helt tokig så snart hon får hälsa på någon. Hon står helst på två ben och hoppar samtidigt och så blir hon valptuggig igen. Men hon började lugna ner sig framåt slutet av vistelsen. Vessla var lite tråkig också, för hon kunde inte låta Panda vara ifred alls. Så fort han vågade visa sig så jagade hon honom, så Panda gömde sig under mina föräldrars säng och kom mest fram när vi var ute och gick med Vessla. Det var ju lite nytt för Panda att vara innekatt, men han klarade sig bra. Han busade en hel del för att bli av med lite energi och fick gå någon promenad i sele och lina.

Vi var ute på Hissö och tog promenader och Vessla passade på att bada. Här kommer lite foton därifrån. Hon flög som ett yrväder upp och ner i vattnet.



En massa simning blev det för henne också och för varje gång hon badar så simmar hon lite mer och lite mer.

Efter ungefär en halv vecka var det dags för oss att resa vidare. Här är ett foto från resan. Vi stannade på en rastplats som hette Sjötorp. Det var en stor rastplats jämte Göta kanal. Så självklart var vi tvugna att fota "familjen" framför kanalen. Husse fick stå bakom kameran.


Framme i Värmland och mera bad. Vi åkte ner till Fryken och Vessla fick bada och jaga pinnar och simma lite. Skönt för henne att svalka sig. Kände nästan för att hoppa i själv också.


Här är Vessla med en stock som är nästan lika stor som hon. Oj, vad hon fick kämpa för att dra in den till stranden.


Hemma efter badet, vilar och tuggar på en stor pinne.


Hon är nog lite trött...


Idag gav vi oss ut på en tur vid Abborrtjärn. Det var fina stigar, och vädret var till en början helt ok...


... men molnen började hopa sig.


Men först hann Vessla bada lite, idag igen ;o) Hon har lärt sig ett nytt trick. Att dyka. Idag var hon nog under vattnet säkert 10 sekunder. Hon är lite tokig.


Här dyker hon upp över vattenytan igen.


Lite simbilder blev det också.



Här kommer ett rejält skutt ut i vattnet, först tog hon sats...


... sen flög hon...


... och avslutade med ett rejält magplask.


Och sen var det lite mer dykning som stod på schemat.


Det var väldigt vackert runt sjön.


Och vädret ser ju faktiskt riktigt fint ut, men strax efter det här kom ett rejält åskväder. Det blixtrade och dundrade som bara den. Tur att Vessla inte blev rädd i alla fall. Det räckte med att Matte vart rädd. Vi fick vända och börja gå hemåt igen, men vi klarade oss inte undan regnet, utan blev ganska blöta innan vi nådde fram till bilen. Precis när vi nådde bilen och satt in Vessla i hundburen så började det vräka ner, så vi stod där under bakluckan och funderade på vad vi skulle göra. Till slut slängde vi oss in i bilen och kör i väg hemåt, men vi hinner inte längre än ett par hundra meter så börjar det hagla. Stora centimeterstora hagel i gigantiska mängder. Vilken tur att vi faktiskt hunnit till bilen!

Det är obehagligt mycket fästingar här i Värmland. Varje dag plockar vi mängder från både hunden och katten. Vi har kokat en specialdekokt för att spraya bägge med för att minska mängden fästingar som hoppar på dem. Efter en promenad i skogen, ungefär en halvtimme, plockade vi bort ungefär 40 fästingar från Vessla.

2 kommentarer:

  1. Vilka härliga bilder på sjöodjuret! :) Ni verkar ha det underbart!
    Nu vet jag varför Vilse haltar, och han äter medicin nu, så förhoppningsvis ska det reda ut sig nu äntligen.
    Ha det så gott!
    Kram Ida

    SvaraRadera
  2. hej och tack för dom fina orden på min sida...jag är en riktigt stolt matte....ja nog håller jag med Ida om sjöodjuret...herrejösses vad hon letar sig fram i vattnet..
    Ha de Gott....

    kram Sandra!

    SvaraRadera