lördag 17 januari 2009

Besök och rolig promenad.

Igårkväll fick vi besök av 3 st schackspelare. Det var Husses lillebror och två av hans kompisar som kom till Göteborg för att spela schack. De skulle bo hos oss över natten. Vessla var väldigt nyfiken och glad att få besök. Nu har hon för första gången träffat någon som var lite hundrädd. Vessla förstod ingenting. Hon ville ju hälsa som vanligt och hoppa och skutta, men så fick hon inte det. Killen stod med händerna i bakfickorna och dansade iväg när Vessla kom i närheten. Tror att det triggade henne att försöka ännu hårdare för att komma fram och få hälsa. Men efter ett tag så lugnade hon ner sig och accepterade att hon inte fick komma fram. På morgonen idag gick Husse och Vessla med och lämnade av dem vid spårvagnen. Vessla ylade en avskedsserenad, för hon var alls inte nöjd med att de skulle åka.

Efter att vi handlat mat och slängt i oss lite lunch blev det en kort promenad för att sen träna lite. Idag var isen hel igen. Vessla skulle bara ut på den och leka lite. Pinnar som sticker upp genom isen måste man bara attackera och bita i!

Ooops, vad hände med frambenen, tappade visst balansen lite.

Sen gick vi vidare på våran korta promenad. Då möter vi några kändisar. Det var Silver med både Husse och Matte. Vi gick in i skogen för att släppa loss dem att rusa av sig lite. Det tog nog 10-15 minuter innan dess att Husse och Vessla kommit in i skogen. Hon drog och ynkade och ylade så, att vi fick vänta så länge innan hon dels kunde förflyttas in i skogen och dels innan hon lugnade ner sig så att hon kunde få leka. Men sen så. Tror Vessla sa till Silver, häng med här.

Stiliga Silver.


Till en början jagade Vessla Silver.

Oj, vad det gick.

Han är sån fin kille den där Silver. Han har rätt färg också för att fotografera i vinterns halvljus.

Oj, vad hände här då?

Sen vart det Silver som jagade Vessla istället.

De sprang runt runt i en stor cirkel runt oss.

Innan de var helt slut hann de vända håll och springa några rundor till. Sen var nog både Vessla och Silver trötta, för bägge två lyssnade faktiskt på inkallningen. Kolla tungan förresten ;o)

Trött Vessla får en godis av Husse för att hon kom på inkallningen.


Därefter kunde vi fortsätta ut på stigen igen. Eller nja, efter några minuter tog vi oss ut på stigen igen. Vessla började återigen att gnälla och försöka dra i kopplet, men med hjälp av klicker och en massa tålamod så kom vi ut till stigen och gick till träningsplan. Det blev ett litet pass med en första träning inför framförgående. Vi började jobba med en targetsticka som vi efter ett par duttar satte ner i backen och sen fick Vessla gå fram och dutta på den. Det gick bra, men det är låååångt kvar än. En platsliggning på knappt 1½ minut blev det också som avslutning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar