onsdag 7 januari 2009

Söndagen den 4:e januari

På söndagen åkte vi ut till GMBK för ett träningspass. Men vi började med att lägga varsitt spår i skogen. Sen blev det träning en stund. Vessla fick ligga uppbunden en liten stund i början och ladda. Hon berättade dock högt och tydligt att hon var redo att träna. Vinna och Sandra undrade vad hon pysslade med egentligen.

Det blev lite fotgång. Vinna var lite distraherad av att vara på en ny plats och sen verkar hon vara påväg in i ett löp.

Vessla var taggad efter att ha fått ligga och titta i ett par minuter och hon gick riktigt allert. Fotade lite från några vändningar.


Och så lite fotgång.


Mycket mer träning hann vi inte med just då, för det var dags att gå ut i skogen och ta spåren. Först ut var Vinna. 

Björn hade trampat ut ett appellspår i granskog åt Vinna, ca 50X75X75m med 4 apporter plus kampleksak på slutet. Vinna började spåret bra men gick en liten lov runt den första apporten och missade tyvärr den. Hon gick även en bit över första vinkeln men hittade tillbaka fort igen och rakt på en apport som hon markerade bra. Sedan gick hon bra och tog ännu en apport samt andra vinkeln riktigt snyggt. I mitten på sista sträckan fick hon lite doft på något (kan ha varit Vesslas spår som kanske låg lite för nära eller en annan spårande tant som precis lade ut ett spår rakt över Vesslas spår!). Efter att ha vindat lite fortsatte Vinna till slutet på språret där hon till mattes förvåning hittade kampleksaken gömd under lite granvistar. Vinna skötte sig mycket bra efter en tids upphåll i spårarbetet!

Det var även Husse som lade Vesslas spår med 5 apporter plus läderlappen som avslut (satt fast i ett litet träd och hängre precis över backen). Spåret var ca 50x40x50 meter och gick först längs med en stig (brevid alltså) för att sedan korsa stigen och upp på ett berg och följde bergsranden efter en vinkel på berget (30 graders lutning). Vessla har ju heller inte spårat på sistone så det blev kanske lite för svårt men terrängen tillät inte så mycket lättare. Man blir lite sur på sig själv att man inte kollar upp bättre innan utan lämnar saker till slumpen...

Vessla tog upp spåret bra men hade sedan dragning mot stigen ett par gånger och det var inte så konstigt eftersom en annan spårläggade också lagt i området. Det var bra störningsträning och hon bytte inte spår helt utan gick tillbaka till sitt eget. Dock missade (gick rakt över) hon någon apport på den här sträckan vilket var lite tråkigt. Hon genade sedan lite i första vinkeln för att stanna en stund och nosa på stigen innan hon fortsatte i spårets riktning. Först apporten efter stigen tog hon perfekt och sedan även vinkeln på berget. Längs bergskanten gick det som på räls (fast bättre än Sandra och Vinnas resa till Göteborg) och Husse lät Vessla hålla hög fart eftersom nosen var tryckt i backen. Hon plockade sista apporten och sedan vidare mot slutmålet som hon snurrade några varv runt innan hon tog den och kampade med Husse som belöning. Dumt att hänga den i trädet, men man lär sig väl tillslut... Till slut ett ganska lyckat spår iaf, vi får försöka köra lite oftare nu. Kanske på Hoffeträffen hos Sanna och Kax nu till helgen om det inte är massa snö på marken.

Efter att bägge hundarna spårat klart tog vi en fikapaus. Solen sken, men det var rejält kallt. Temperaturen låg runt minus 5 och kallare. Efter fikat hann vi med en liten stunds träning till. Lite inkallning, hopp över hinder, gemensam platsliggning (som inte alls gick speciellt bra. Vessla reste sig upp ett par gånger). Därefter började det kännas alldeles för kallt och vi åkte förbi Maxi på väg hem. På kvällen lekte Vessla och Vinna en del igen. Men Vinna behövde även vila upp sig lite inför utställningen på måndagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar