torsdag 23 maj 2013

Näst sista gången på valpkursen

Igår var det näst sista gången på valpkursen. Dags att börja fundera på vad man ska hitta på härnäst. Kanske se om Karin har någon lämplig kurs. Vore skoj att få börja med lite fler moment även på kurs. Förra gången fick vi välja var sitt eget moment att träna in till sista träffen. Jag och Diesel valde sitt fint med buga som backup. Jobbade ett pass på buga i förrgår, men kom inte riktigt i gång med det, så Husse fick testa. Efter ett par klick så började Diesel röra sig i rätt riktning. Var inga som helst problem att få honom att testa det på kursen igår och även idag blev det ett litet pass på buga. Kunde vänta ut honom och försöka fånga lite bättre bugningar. Bra! Sitt fint funkar bra så länge jag har en godisbit i handen och håller den högt. Idag höll han kvar positionen någon sekund. Tror att han tyckte kassler var extra gott. Testade även lite sitt fint ute på kvällspromenaden idag. Då passade jag på när Diesel satt uppe på en sten. Extra balansträning. Hihi.

Utöver att träna någon minut på vårt egna moment, så tränade vi lite på sitt kvar. Gå runt varandra i cirkeln. Inkallning och budföring. Diesel fick förevisa budföring och det tyckte han var skoj. På andra försöket sprang han till mottagaren på "marsch". Sen var det information om SBK i 2 timmar. Kändes lite överdrivet måste jag erkänna.

Husse och Vessla har varit flitiga den här veckan. De har tränat i måndags, onsdags och idag. På måndagen blev det träning i ösregn på ängen. Framåtsändande, tungapport och fritt följ. Onsdag träning på klubben. Då blev det alla momenten i högre klass. Idag spårupptag, tungapportering, framåtsändande och kryp. Fast mellan spårupptag och tungapportering blev det Pandajakt. ;o(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar