söndag 19 maj 2013

Träning på Råhagen

I går var det strålande sommarväder och vi var på Råhagen för att träna med hundarna. Vi mötte upp med Jonna och Zolo för att köra en bruksdag. Först la vi spår. Björn och Jonna la åt varandra och jag gick ut ett åt Diesel. Han fick ungefär 370 m med flertalet svängar, gick ut en längre raksträcka och sen som en trappa tillbaka mot vägen. Diesel fick ta sitt spår efter ca 45 minuter. Det var fullt ös. Löste ut det riktigt bra. Missade första dosan som han gick över, men den var nedgrävd i mossan. Jobbade väldigt fint i svängarna. Var av spåret någon gång, men tog sig snabbt tillbaka och är ganska tydlig när han är på spåret och när han är av. Vi fastnade i träd och grenar, men det störde inte grabben nämnvärt. Medan de andra spåren fick ligga till sig vallade vi upp hela uppletande rutan och de vuxna hundarna fick träna platsliggning. Så blev det uppletande. Jonna la ut 3 föremål åt Vessla och sen kom Vessla och Husse till rutan. Lite trög start kanske, men efter hon kommit några meter ut i rutan sätter hon fart utåt. Letar sig in mot mitten av rutan och hämtar upp pucken!

Husse skickar igen från samma plats ungefär och Vessla jobbar nu ut mer rakt ut och hittar handsken.

Det tredje föremålet låg utlagt på kort avstånd vid vänstra kanten av rutan. Inga problem där heller. Alla 3 föremålen inhämtade på ungefär 2 1/2 minut.

Nu var det dags för Zolos tur. Försökte lägga föremålen på ungefär samma ställe som för Vessla. Zolo jobbar utan problem rakt ut i rutan. Och hittar första föremålet ganska snabbt.

Det var lite mer fart och fläkt på Zolo jämfört med Vessla. Men han hade det lite svårare med föremålet som låg nära. Men även Zolo fick in de 3 föremålen gott och väl innan tiden gått ut!

Diesel fick även han testa, men det blev lite väl svårt för honom den här gången. Var ju ett tag sen vi körde sist. Försökte med att lägga ut ett föremål utan att han skulle få se något överhuvudtaget. Fick hjälpa honom ut en bit ut i rutan, sen efter en stund fick han nos på föremålet och poppar upp med det i munnen. Nu fick Matte dra iväg med ett likadant föremål i handen. Här kommer Diesel in för byte.

Kastade iväg den ena bollen och Diesel kastar sig ut för att hämta. Han börjar bli bättre på bytesleken.

Efter en snabb lunch gick vi in på lydnadsplanen. Husse och Vessla tränade först ingång på plan och start på fritt följ. Det är något som Vessla blivit mycket bättre på.

Belöning med kamptrasan var uppskattad.

Kolla in blicken!

Sen var det dags för framåtsändande.

Med halv köttbulle på targetpinnen så var farten bra ut.

Och sen traskade fröken vidare mot bakre linjen.

Även utan köttbullepinnen gick det bra.

Dags för Jonna och Zolo. Fin kontakt på väg in på planen.

Kastad leksak är toppen.


Tjihoo!

Inkallning på 50 m, kan ju vara bra att testa. Funka fint!

Så även lite framåtsändande.

Så här ser det ut när leksaken flyger över fotografen. En lycklig Zolo och en smått orolig Jonna. Fotografen reagerade inte alls ;o) Men det gick bra.

Medan de stora hundarna vilade en stund var det dags för mig och Diesel att köra ett litet pass. Vi jobbade på kontakt. Lite aktivt kvarsittande och budföring/jaktinkallning.

Diesel hade bra tempo både till Matte...

... och till Jonna. Vi fick tips om hur vi kan göra budföring på ett annat sätt av Jonna och det måste vi testa nästa gång. Då står man nära varandra och hunden får bara springa mellan och äta godis. Borde funka bra på gottegrisen.

Vesslas andra pass så fick hon testa hopp på 85 cm. Inga problem där inte. Även om hon tenderar att hamna lite väl nära hindret, så tar hon sig över.


Lilla fröken bus.

Fina tösen.

Nu var hundar och förare slut och vi sa tack och hej. Husse och jag bestämde oss för en tur ner till sjön och låta hundarna bada. Vessla gick rakt ner i vattnet och ställde sig och stod stilla i någon minut. Var nog riktigt skönt. Diesel stod en bit längre in och försökte vifta in Vessla.

Inte bra när man använde bägge tassarna samtidigt ;o)

Våra fina hoffar.

Diesel nosade lite på Vesslas svans i vattnet.

Då vände Vessla sig snabbt om.

Tittade stint på honom...

... och oooops där flög öronen på valpen bakåt.

Bäst att flytta på sig en liten bit tänkte Diesel.

Sen passade Vessla på att simma en sväng. Diesel stod återigen bakom och viftade.


Men Vessla simmade en liten runda.

Så här konstig kan kombinationen av de två se ut ;o)

Även om Diesel inte följde med Vessla hela vägen ut i vattnet så försökte han allt hålla jämna steg med henne upp ur vattnet.

Det var en trevlig dag med nyttig träning. Solen sken och det blåste lagom friskt. När vi kom till Göteborg mötte vi dock regnet och vilket regn. Det vräkte ner enormt mycket på kort tid. Lite obehagligt när det vräker upp vatten över framrutan trots att vi körde riktigt långsamt. Men det gick bra. Efter någon timme så drog vi igång grillen och fick äta god mat. En bra dag helt enkelt.

2 kommentarer:

 1. Vilken trevlig dag ni hade :-)
  Härlig uppis som vanligt :-D

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj vad skoj att läsa om allt ni är med om.
  Läger, träningar och lite mer träningar. Och lilla goa Diesel och alla hans påhitt.
  Ha en bra vecka :)
  Sanna med Kax och Kira

  SvaraRadera