söndag 21 september 2008

Lördagstur och söndagsträning

På lördagen for vi till skogen på förmiddagen för att Vessla skulle få springa av sig lite samt för att vi skulle leta lite svamp. Terrängen där vi var var väldigt kuperad så nog blev det träning för oss alla. Dessutom lade vi ett spår som Vessla fick gå. Resultatet blev inte så lysande, ganska flamsigt och lite okoncentrerat. Förberedelserna var nog inte de bästa så vi ska nog inte analysera det längre än så. Dock kan vi notera att hon verkligen blir noggrann när hon känner av en apport i spåret, då kopplar hon verkligen på nosen och hittar apporten (som hon ofta gått över med någon meter). Nu gäller det att få in noggrannheten på själva spåret också. Efter spåret fick Vessla gå lös ett tag och hon var verkligen jätteduktig. Hon höll sig nära och var uppmärksam. Ibland gick hon till och med så nära att hon hamnade under mina (Husses) fötter.

På eftermiddagen fick Vessla passa lägenheten medans vi andra var på ishockey. Frölunda mot Linköping, inget vi skulle betala för att se men nu var det ju Epsilon som bjöd så då fick det gå bra. Skönt att kunna göra något utan Vessla för en gång skull, inte ofta det händer faktiskt. Som vanligt hade hon skött sig bra hemma och lämnat sovrummet i det skick vi ville se det i :-)

Söndagen fick bli fixardag för hela slanten. Nästan i alla fall. Vi hann med 2 bra träningspass med Vesslan också, eller 1 med Husse och ett med Husse och Matte. Det första passet med Husse var ute i Bur där det var tomt på hundar för dagen. De kanske inte har kurser där på söndagar, bra att veta i så fall... För att få igång Vessla (och inte få fram Weasly på planen) körde jag (Husse) ett par utskick till externskål med henne. Det verkar få igång henne och det behövs för att hon ska samarbeta. Efter det kunde vi gå igång med den "riktiga" träningen. Först blev det lite fotstarter som inte går så jättebra. Det känns som om hon trycks bakåt i början men kommer igång bra efter ett tag. Funderar en del på hur vi ska lösa det där.

Sen körde vi ett par inkallningar med externbelöning. Ett par gånger belönade jag innan hon kom fram för att bara belöna farten som verkligen är bra (tycker jag iaf). Det blev även ett par ingångar som är bra förutom att hon hoppar sista steget och kommer lite bakom innan hon vänder upp och sätter sig fot. Ska jobba enskilt på ingångar för att sedan sätta ihop helheten, men hon blir lätt lite slö av övningar med mindre fart i så det får bli när hon verkligen är på G.

Vidare körde vi på återhopp. Första gick bra men sedan rundade Vessla hindret två gånger i rad. Jag hade is i magen och provade en tredje gång och det gick bra för att sedan gå bra ytterligare 4 gånger. Ska köra vidare lite på raka hopp för att sedan kunna kunna få Vessla att välja hindret på hopp-kommando även om det inte är kortaste vägen = förståelse för kommando hopp. Stimulikontroll har vi nog lite kvar att jobba på (för de flesta momenten). Som avslutning blev det lite platsliggande, med störning, tid och avstånd för sig och dessutom två stycken med tid + avstånd för att börja sträcka på det hela. Idag var kontakten inte 100% utan hon tittade runt lite granna, men jag avbröt direkt om hon föll ner på rumpan för det vill jag inte ha. Nu ska vi bygga ut tid och avstånd och köra mer utan störningar (som faktiskt kan var en hjälp ibland).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar