måndag 8 september 2008

Lydnadsträning lördag eftermiddag

Efter att vi ätit en härlig middag på värdshuset så begav vi oss alla tillbaka till Bodils hus och gräsplanen utanför. Det var dags för lydnadsträning. Framför allt Micke och Anna hjäpte till och kom med tips och råd från deras träning. Det var mycket lärorikt och intressant. Men innan träningen började fick Vessla hälsa på Lamigo. Hon kröp faktiskt lite för honom ;o)


Och så var hon ju tvungen att kolla hans status ;o)

Carina och Antos tränade lite hopp.

Det blev en hel del budföring, och Micke men även Anna-Maria agerade mottagare. Här är det Mendi och Ing-Marie som hälsar på mottagaren.

Mendi sitter och väntar på att få göra ett hopp.

Som mottagare fick Micke jobba och slita och springa och busa och göra sig så rolig som det bara gick.

Vessla i full fart.

Och Viska i full fart.

Även Lamigo fick testa på att springa budföring.

Det blev även lite träning på platsliggning. Här är det Vinna som ligger fint. Hon låg tillsammans med Ida, Viska och Lamigo.

Viska laddar för ett hopp över hinder och sen hoppade hon över.



Lydnads- och brukschampion Niva fick vara med och förevisa en massa saker. Men hon är inte bara duktig på planen, hon är en riktig snygging också.


Vessla och Husse tränade på platsliggning med en massa störningar. Först var det Husse själv som störde genom att gå än hit än dit, kasta leksaker och så vidare. Sen kom Matte och hjälpte till genom att gå bakom och runt och över Vessla. Sen blev Sandra inkallad till att störa och hon fick gå runt och bakom och klappa på Vessla. Därefter fick Lamigo med lillmatte agera stora störningen. De gick i en cirkel runt Vessla och Husse. Det här var dock inte helt lätt och Vessla reste sig upp en gång. Men annars så låg hon verkligen duktigt!


Micke och Niva i ett fritt följ, de gick framåt och tillbaka...

... och sidledes hit och dit.

Sen blev det en massa hopp. Niva var väldigt snabb och flög ur bild massor med gånger, eller så blev bilderna suddiga.

Hopp med metallapport.


Ett jättelångt hopp...


Micke och Niva har en favorit på planen. Pucken. Det är helt otroligt att se Niva jobba för att få pucken. Den glädjen och energin som finns i henne... wow.

Sen blev det lite förevisning hur man kan lära in skall. Även här var pucken till hjälp.

Micke och Niva förevisade skall (observera huvudvridningen på Micke, som är en medveten dubbelsignal).


Anna och Ida kom ut på planen och förevisade fjärrdirigeringen med sitt ligg och stå.


Lite kryp-förevisning. Micke sa att man ska kika på bakbensförflyttningarna och klicka varje rörelse som är ungefär 5 cm framåt. Sen ska man även lära in ett slags fritt följ i krypet, så att hunden kan backa, och svänga. För att hunden inte ska smita för långt fram, så är det bra att lära in backa, då vet inte hunden om nästa steg kommer att vara framåt eller bakåt, vilket gör att hunden bara får sträva efter att hålla rätt position.

Niva uppställd.


Anna-Maria och Izak tränade även dem på budföring.


Ida förevisade framförgående, och vilket tryck det var i henne.
Vessla och Husse tränade på marschanträden.

Det är väldigt viktigt för synintrycket och bedömningen i fritt följ och linförighet att hunden är verkligen med redan på första steget och inte dippar ner med huvudet i starten.

Anna leker och busar med Vessla.

Lilla Xienna blir omkringburen av Husse Micke. Är det här den blivande lydnads- och brukschampionen i familjen, måntro?

Lilla söta Xienna.


Xienna och Xigge körde budföring, fast bägge två samtidigt ;o)

Xienna sprang först...

... och efter kom Xigge.

Vinna tränade på läggande, men det blev en riktigt snygg bugning istället!


Vessla visade en snygg fällning.

På kvällen blev det grillning och mys på altanen. Det var en riktigt härlig dag och nyttig. När vi åter kom till campingen samlades vi inne i Sandras och Carinas husvagn och satte oss med ett glas vin och lite gottesaker och snackade hund. En skön avslutning på en bra dag.

3 kommentarer:

  1. Ååååååååååååååå, massor med Bilder.....jätteskoj att se...och massor skulle jag vilja be dig att skcka över på Mailen när du får möjlighet...så jag å kan blogga...har inte haft tid idag, men jag har planerat in ett blogginlägg imorgon efter jobbet..kan juh försöka iaf...tihi..Alla bilder var jättefina...tror jag ska köpa ny kamera...;)...tyvärr blev det bara ett kort som blev bra från hofferacet och det var på Mendi...
    Många kramar till er och som sagt jag funderar på MY DOG,...//Sandra & Vinna...Ps, förstod att bilden på startklara mig skulle komma med...;) Tihi...

    SvaraRadera
  2. jättefina bilder(såklart!)!!!
    länkar hit från min sidan...när jag skrivit lite.

    kram på er!

    SvaraRadera
  3. Vad många fina bilder från lägret! Ni verkar ha haft det toppen!

    SvaraRadera