tisdag 16 september 2008

Träning och myggor

Trots att jag var toktrött efter jobbet idag blev det en liten skogstur innan maten. Under turen körde vi två spontansök efter Matte som fick göra popupper. Vessla var snabb och hittade Matte direkt vid första söket och efter lite snurr på det andra. Första söket belönades med kamplektrasa som Vessla snodde och cirklade runt oss ett antal varv innan hon satte sig ner på kommando.

Efter maten gick vi ut igen och körde lite klicker på planen nedanför. Tyvärr har det blivit mygginvasion och det var rätt så körigt att hålla undan dessa och samtidigt träna utan en massa rörelser i fel läge... men det gick bra iaf. Vi började med att köra inkallning och baklängeskedjning på detta moment. Först lite ingångar fråna nära håll samt sitta med kontakt. Sen lämnade jag Vessla på kommando sitt (hmm. har vi tränat detta eller kan hon det iaf?) och kallade in efter 20-25 meter. Hon kom snabbt och kom in och satte sig fot - hur bra som helst och då blir man nöjd. Upprepade detta ett par gånger och även med externbelöning - klart över förväntan och det är ju roligt. Vi ska inte gå för fort fram utan jobb på delarna och sedan sätta ihop efter hand.

Körde även lite stegförflyttningar ett steg framåt, vinkel höger och vänster och det gick inte perfekt med ändå hyfsat.

Efter några korta fotgående blev det lite platsliggning. Igår när vi körde inomhus lade Vessla spontant ner huvudet mot golvet och verkligen tryckte, hon verkar veta vad det går ut på nu iaf. Idag blev det några korta lägganden från position, utgång och belöning rätt så snabbt. Efter ett tag i ett liggande började Vessla klia sig på nosen med båda framtassarna. Sen lade hon sig på sidan och tokade sig för att sedan rulla över på ryggen och bara tokklia sig. Eftersom det troligen var myggor var det ingen idé att skälla på henne (inte för att vi gör det iaf map klickertänket) utan vi tog en liten kli- och kelstund och gick sen in.

1 kommentar:

  1. Hej hopp!

    Vi har inga mygg vi har reaplan, stora som monster och sticker gör dom. Stora bulor i pannan får man.

    Solen kom o den gick lika fort idag, men det är helt ok väder ändå man får bara ändra planerna lite hit o dit *ler*

    Ha en trevlig kväll

    SvaraRadera