söndag 21 september 2008

Söndagsträning pass nr 2

Efter allt stök och fixande under dagen, gick vi ut för ett nytt träningspass med Vessla. Hon var på redan från början och gick spontant fot på kissrundan innan träningen. Väl ute på plan studsade hon nästan i fot, innan träningen börjat. Eftersom Vessla redan var så på, så skippade vi ut-träningen och gick direkt på lite fot-träning. Återigen var det lite problem med första steget. Hon har bra kontakt, men sackar efter lite grann. Med starter under gång så gick hon mycket bättre, nästan studsande i bra fotposition. Därefter blev det ett pass med fotgående, med Husse backande. Vessla var mycket på. Husse höll ett högt tempo, gick även i serpentiner och hon följde bra med. På det la vi också in läggande under gång, i högt tempo och fortfarande i serpentiner. 4 av 5 gånger la hon sig klockrent på kommando. Belöningen var med externsskål. Den gången hon missade la hon sig ner halvt, men fick inte ner armbågarna, och därmed heller ingen belöning. Efter varje externbelöning återvände hon snabbt till Husse för att köra vidare. Jätteroligt att se!!!

Sen blev det ett pass med inkallningsträning. De första 3 gångerna klickades för fart, för att sen klicka för ingångar. Tyvärr så körde vi inte endast ingångar först. Men vi får lägga in det tills nästa pass. De första inkallningarna fick hon hjälp att komma in i position under belöningen. Under de första inkallningarna där positionen klickades var hon lite slarvig och hoppade gärna lite på Husse, men under de sista gick hon in riktigt fint. Vi provade även ett par gånger att dra ut på tiden innan inkallningen, samt att Matte sa kommendera. Vilket inte utgjorde några större problem.

Lite mer fot-träning, som fortfarande gick väldigt bra. Men det blev en omgång för mycket och därför avslutade vi med ett utskick. För att få avsluta på topp. Det gjorde hon mycket bra. Två mycket lyckade pass, med Vessla lös, utan koppel och utan att Weasly kom fram så värst mycket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar