måndag 8 september 2008

Skogsträning lördag förmiddag

Lilleman (Xigge) i famnen på Anna. Han är kvar hos Bodil fortfarande och söker efter sitt nya hem. Lilleman blev lägrets kelgris, och han var riktigt gosig och kelig.


Apporteringsträningen ska börjas i tid ;o)


Snyggingen Vinna sitter och kikar på den lille.


Men vad är det här för spöke som vandrar omkring i skogen, undrar Vinna. Jo, det var ju Bodil, som gick omkring och frös lite.


Vinna fick en lek- och träningsstund med Anna, medan vi väntade på att vi skulle ut och lägga spår.


Antos stod och gapade och sa att han ville också vara med.


Hon är allt bra söt den där Vinna.


Mamma Ida fick komma ut en sväng och visade upp sig. Hon skulle bjuda på ett ställande, men visade alla andra varianter också, så som ligg, sitt, skall, backa och så vidare. Snygg är hon dock, den där Mamman.



Här är det broder Vigge (Viggo), som kommit fram och visar upp sig framför kameran. Han var smal och smäcker och väldigt lik de andra i kullen.



Vigges "storebror" Maico. Han hade verkligen vuxit till sig sen vi såg honom senast. Det var nog 4 år sen eller nått ;o)


Vessla somnade i vattenskålen som vanligt när hon låg och väntade på att det skulle hända något.


Sen var det dags för spårning och först ut var Vinna och Sandra.


Riktigt fint gick det, tills Vinna trasslade in sig i spårlinan och blev lite väl distraherad av det.


Men hon kämpade vidare och till slut hittade hon slutet på spåret. Nöjd kom hon springande med sin kampleksak.


Full fart



Här är det Vigge som spårar. Det gick väl inte så jättebra. Det är svårt i en ny miljö och att spåra efter en helt okänd person. I och med att han har opererats och nyligen återhämtat sig så har han inte hunnit träna så mycket på spår än.


Men Vigge såg ändå nöjd och glad ut när han kom tillbaka.


Sen var det Viska och Bodils tur. Även här stötte problem till. Och slutligen bröt Bodil spåret och la ett nytt med lite kortare liggtid. Det nya spåret gick mycket bättre.



Antos fick testa en variant på spår, frispår. Man kopplar på sele och lina som vanligt, men precis när hunden tagit upp spåret så kopplar man loss linan och hunden får gå fritt. Allt för att man ska störa hunden så lite som möjligt i spåret.


Det började riktigt fint.


Men sen tappade Antos bort spåret ett tag och sprang runt och letade efter det.


Han vände sig även om och frågade Matte, Carina om hjälp.


Vesslas tur i spårskogen. Vi hade ett spår med en vinkel, en apport och en leksak som slut.


Vessla började mycket koncentrerat och hittade första apporten, som belönades med kattmat.

I vinkeln tappade hon dock bort sig och där i närheten hade även en person med en tax passerat förbi nyligen. Men efter att hon fick lite hjälp, så letade hon upp spåret efter vinkeln och följde det noga fram till kampleksaken.

Vessla fick en liten träningsstund tillsammans med Sandra. Det blev lite linförighet.



Och läggande under gång.


Här är det Mendis tur att spåra. I bakgrunden står Bertil Dahl, som var lägrets instruktör i spår. Han tipsade oss alla om att man ska ge hunden vatten innan man börjar spåra för att noshålan ska vara ren och fuktig, och att man även bör träna på att kunna ge hunden vatten i spåret. På ett långt spår behöver hunden tillgång till vatten för att orka, och då är det bättre att man själv lär in att hunden får vatten efter t ex fjärde apporten, istället för att hunden börjar leta efter vatten i spårarbetet.


Mendi och Ing-Marie laddar inför en lägre tävling till nästa helg och spåret gick verkligen toppenbra för dem! Vi håller tummarna för att tävlingen ska gå bra också.


Kelgrisen Lilleman ligger i Sandras famn och kelar. Även de små valparna fick varsitt spår och de klarade de galant. Dock har jag inga bildbevis därifrån.


Lamigo var den äldsta lägerdeltagaren och han var en stor och snygg kille.


Slutligen en bild på Morbror Izak, innan han skulle ge sig ut på sitt spår. Tyvärr visade det sig att hans apporter försvunnit, trots att han gick rätt väg. Så spåret blev nog lite av en besvikelse för honom. Bättre gick det andra dagen.


Återkommer med uppdatering från eftermiddagens lydnadspass senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar