tisdag 9 september 2008

Spår och sökträning söndag

Söndagen började med att vi la ut spår igen. De flesta ville ha lite kortare liggtid på spåret idag. Här ligger Vinna och Antos och väntar på att de ska få komma ut ur buren.


Christer och Vigge som selar på inför spåret.


Sandra och Vinna som startar spåret.


Det gick riktigt bra fram till vinkeln. Där blev Vinna riktigt frustrerad och vände sig om och tittade på Matte. Hjälp mig då, sa hon. Efter ett tag gick Sandra ett par steg i rätt riktning och då hittade Vinna spåret igen och följde det bra fram till kampleksaken som låg i slutet.


Vessla hade liknande problem i sitt spår. Hon gick bra fram till första apporten, fick rejält med belöning på den. Sen gick hon vidare till apport två och den plockade hon upp och vände upp mot Husse. Sen kom de fram till en vinkel och Vessla kunde verkligen inte hitta spåret. Ett tag var hon på väg att ta ett annat spår, men efter att ha fått lite hjälp av Husse så tog hon spåret bra igen och spårade sig fram till slutet.

På Söndagen kom även Vicko och var med. Han och Vigge är väldigt lika i utseende. Det enda som vi kunde se som skillnad var den vita bröstfläcken på Vicko.


Vessla efter sitt spår. Hon står i favoritpositionen, mellan benen på Sandra. Kel och gos, det tycker hon om.



Efter att spåren var avklarade körde vi lite hitta-övningar, dvs en förövning för söket. Ut och hitta en person i skogen och lek med den, eller bara äta godis. Det var Anna som organiserade det hela och höll kontroll på stigen. Först ut var Vessla som rusar ut till Christer. Man håller hunden i halsbandet, eller selen och inväntar att hunden är fokuserad i rätt riktning, till en början med hjälper i form av synlig figurant, eller en pop-up där figuranten visar sig en kort stund för att sedan försvinna.





Här är det Antos som kastar sig ut i skogen.


Carina släpper Antos.


Och han skuttar iväg uppför backen.


Sandra med Vinna. Vinna var riktigt duktig och sprang bra ut till figuranterna.

Christer med Vigge. Vigge tyckte först att det var lite konstigt med Björn liggande ute i skogen. Va, det var ju en människa där. Sen passade han även på att springa runt och kolla lite om han kunde hitta Vessla i skogen. Vessla löper ju för tillfället och det låg nog kvar lite goda dofter i luften efter henne.

Tänk så sött valpig man kan se ut, även när man är 11 månader. Vigge i ett valpskutt.


Sen var det Vickos tur.

Och Bodil med Viska.

Efter allt arbete blev det lite poseringsbilder. Först ut är Vigge.

Och sen Vicko.

Två bilder på Lamigo.


Och sen blev det grupp-posering för alla närvarande V-valpar och Mamma Ida. Från vänster, Ida, Vigge, Viska, Vicko, Vinna och Vessla.

Sen fick även Mamma Ida och Anna träna lite på söket. De har ju tävlat appellsök, så de är en bra bit längre fram i träningen. Ida fick springa ut och hitta figuranterna och ta egen rulle för att sen komma in till stigen och därefter bli utskickad på påvis. Hon är himla duktig och jobbade bra.



Här kommer Ida med rullen i munnen.

Det har varit en riktigt härlig helg, duktiga instruktörer och rolig träning. Nyttigt att träna spår i helt annan miljö, härligt att få möjlighet att köra lite sökövningar och otroligt nyttigt att lyssna på och se Micke och Niva hålla på med lydnadsträning. Det var även underbart roligt att få träffa så många av syskonen. De är underbara allihopa. Vi hoppas att det blir fler tillfällen att träffas. Medan vi gav oss av hemåt, så åkte de andra hem till Bodil och hade hofferace. Vinnare blev Vinna och Sandra, ett jättestort grattis till er! På hemvägen stannade vi i Kil och åt middag och hämtade med oss Panda. Fullpackad gick bilen vidare hemåt och vi var hemma vid 23-tiden. Duktigt trötta.

1 kommentar:

  1. Välkomna tillbaka till Götet!

    WOW du är grymmmmmm vilka kort o jösses vad många fina.... solen ser jag har visat sig för er, kanon helg. Man sitter här o nästan känner att man är med i skogen....

    Ha en bra vecka

    Kram

    SvaraRadera