söndag 30 november 2008

Avslutning klicker för Karin

Igår var det avslutning på våran klickerkurs för Karin. Äntligen kunde vi vara med igen. Vi har ju missat två tillfällen, tyvärr. Alla fick lite friare händer att träna det man själv ville och kände att man behövde träna på. Eftersom vi missat ett par tillfällen så valde vi att gå igenom hur hoppet hade tränats. Här var det target utlagd, som man successivt backade ifrån, för att slutligen även backa över hindret och då få det naturligt att hunden hoppar över hindret för att nå fram till targeten, och att hunden även hoppar tillbaka över hindret för att nå belöningen hos Husse eller Matte. När targetplattan kom fram studsade Vessla med dubbelframfotsattack på den. Vi märkte dock hur intensiteten hos henne sjönk ganska snabbt. Det känns dels som om hon tycker att belöningen inte är speciellt kul, eller god, och dels att vi nog körde lite för många gånger i rad. Vi måste verkligen skärpa till oss och bara göra kanske 3 repetioner av ett moment och sen ta en paus. Och då även se till att det blir lite bättre belöningar på varje repetition. För övrigt, om man bortser från tempot så gick det väldigt bra. Känns som ett sätt som fungerar för att lära in uthoppet och att få henne att gå en bit ifrån hindret också.

Sen blev det lite mer gemensam träning. Vi ställde upp oss i en ring och så la vi ner hundarna. Det var dags för lite träning på platsliggning. Några hundar tyckte att det var lite väl blött i gräset och andra ville mest skälla. Men ganska så bra gick det. Vessla låg rätt ok, men reste sig upp någon gång. Därefter flyttades hundarna ut på en lång rad och fick köra lite riktig platsliggning, fast fortfarande med förarna stående antingen jämte eller framför i kopplets längd. Lite störningsträning lades in, där föraren trampade runt lite, gick över hunden, kastade lite godis eller leksak. Vessla låg lugnt och stabilt. En paus och lite lek och sen en platsliggning till. Nu fick hundarna byta lite platser. Återigen gick det bra.

Sen var kursen slut för den här gången. Det känns som en bra kurs, men det var synd att vi dels missade 2 av 5 pass och att vi även under den tiden inte kunnat träna så mycket. Vi får väl ta tag i det här med träningen snart igen. Försöka att sköta oss bättre på att jobba jättekorta och intensiva pass. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar