torsdag 13 november 2008

Återbesök hos veterinären.

Så var det då dags för återbesök hos veterinären idag. Morgonen började med att jag ringde och kollade med dem om Vessla skulle få äta frukost eller inte. Och det fick hon inte, så hon var lite pipig och tyckte att Matte var snål! Vi hade tid på förmiddagen, så Husse fick komma hem tidigt från jobbet. Vessla blev högst förvånad när han kom hem. 

Efter en kort undersökning konstaterades att knölen på svansen återigen hade börjat bilda talg, så det bestämdes att den och knölen på halsen skulle operars bort. Vessla ledde iväg veterinären och tittade inte ens tillbaka på oss. Så fick vi åka hem. Efter någon timme ringde de och sa att operationen var klar och att Vessla var på uppvaket. 

Vid fyra-tiden fick vi hämta hem våran lilla tös. Husse åkte dit på väg hem från jobbet. När de kom hem hit, så gick Vessla rakt förbi mig. Inte ens en hälsning. Det visade sig att hon var så törstig att hon gick rakt fram till vattenskålen och slurpade i sig massa vatten.

Så nu är det rakad svans, rakad på halsen och något ynklig tös. 

Lite småtrött var hon när hon kom hem.

Men hon nyttjar situationen på bästa sätt. Är man ynklig får man ju ligga i soffan. Fåntratt blev det också, då hon har lite svårt att låta bli det rakade partiet på frambenen.


Nu hoppas vi att såren ska läka bra. Om 10 dagar ska stygnen plockas. Och hon ska gå på antibiotika ytterligare 5 dagar. Det verkar som om hon har piggnat till nu på kvällen. Lite smått rastlös där hon går omkring med tratten på sig.

2 kommentarer:

  1. Oj, så det gick. Hoppades på att det hade blivit bra men bättre att ta bort skiten än att det skall bråka i flera år först.

    hmmm hur e det med att ligga i sängen när man är mycket sjuk o har tratt

    Många grisöron till Vessla

    SvaraRadera
  2. Stackars liten tös, jag känner med dig och vet nästan precis hur du känner dig!!!! Hoppas du kan utnyttja situationen till din fördel och få massor med extra godis och kel. Speciellt mattar brukar vara lättare att lura till sig lite extra av... :-) Nospussar och tasskramar och hoppas att du snart är uppe och springer runt som vanligt. /Usca med matte och husse

    SvaraRadera