måndag 5 maj 2008

Fredag förmiddag

Fredag förmiddag och vi har nyligen anlänt till Scandernas årliga läger i Vänersborg. Vi blev inbjudna eftersom våran Vessla faktiskt har en pappa från Scandernas. Vi tackar för inbjudan. Första dagen var det en "gammal" kändis som höll i övningarna, Karin som vi haft som tränare på våran klickerkurs. Det var ju skönt med ett känt ansikte. I samma grupp som vi hade vi även Lovis och Biko med förare Per och Margareta, som vi känner sen våran tid i Linköping. På förmiddagen hade vi först en genomgång av vad vi ville träna på, fick en påminnelse om tänk, planera och sen träna och därefter gick vi ut på lydnadsplan för att träna lite. Första bilden visar Karin som tränar (W)isa i ingångar. Matte Andrea tittar på.


Vessla och Husse ville utröna vilken belöning som var den bästa. Upplägget blev att upprepa en kontaktövning med samma belöning tre gånger i rad för att sedan byta till nästa belöning och sen var tanken att vi skulle se vilken belöning som hon jobbade bäst för. De olika belöningarna var godis, kamp med kampsnodd, inhämtning av en kastad ring och kastad kong som sen kampades med när Vessla kom in med den. Det visade sig att kongen nog var den bästa belöningen, fast att hon helst av allt ville behålla den själv. Hon passade även på att köra en egen variant av belöning genom att kuta rakt över hela planen bort till den andra gruppen som tränade. Allt medan hon höll kongen i munnen ;o)



Lovis fick köra lite budföring och leka med Karin. Här kampar de om en kong.


Som Lovis sen hämtade.


Den norska tiken Bianca, fick även hon träna på budföring. Det var första gången för henne och Karin började med att mata henne med lite godis, för att bygga upp ett intresse för figuranten. Sedan leder man hunden ifrån figuranten och på lämpligt avstånd vänder man upp för att släppa iväg hunden med ett marsch, och förhoppningsvis så kommer hunden flygande. På bilden nedan står Bianca och tittar på Karin med förväntan i blicken. Vad ska vi göra härnäst? Husse Björn står till vänster.


Agaton Sax från Lintrollets kennel, knappt 6 månader gammal var med på lägret. Han och Matte Ragnvi tränade på kontakt. Ragnvi fick backa ifrån Agaton och när han följde med snällt så vände hon upp så att Agaton gick i fotposition. Därifrån kom det kampbelöning med en rattmuff. Det verkade vara en toppenbelöning.



De flesta av hundarna tränade på budföring och tyvärr skedde det på så långt avstånd att det var svårt att få några bra bilder därifrån. Men jag fick några bilder på åskådarna, medan de väntade på sin tur. Först en bild på Skeppartorps Biko.


Ragnvi och Agaton


Och en avkopplad Biko.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar