måndag 5 maj 2008

Söndag

På söndagen kände vi alla att vi ville få lite mer lydnadsträning. Eller vi hade i alla fall tanken att vi ville, men det kändes som om vi alla var ganska odrägligt trötta efter en intensiv helg. Det blev nog lite pladdrigare i gruppen och mer ofokuserat, men det var ändå en trevlig dag. Från början så fick alla komma ut med sina hundar och köra lite egen träning, medan Anette gick runt och tittade lite och kom med lite små tips. Husse och Vessla tränade återigen på kontakt och sen blev det träning på platsliggning med en massa olika störningar, kastad kong jämte, godis och annat.


Gunilla och Valdi tränade på ställandet för framförgående och framåtsändande. Tanken var att Valdi skulle ställa sig med rumpan vänd mot Gunilla.



Vad Ragnvi och Agaton tränade på, ja, kan det vara hopp eller hugg eller bara tugg? Nej, skämt åsido. De tränade en massa på fritt följ och allt möjligt annat under dagen.


Kontakt under backande


Stå!


Så att jag kunde ta en ståbild ;o)


Biko, som sitter och laddar inför ett hopp. Tyvärr så blev alla hoppbilder suddiga. Morr...


Här hoppar i alla fall Valdi över hindret och får direkt en bollbelöning.


Björn och Bianca. Men om de tränade på ligg eller skall är jag dock inte säker på. Bianca satt upp, slängde sig ner på backen och skällde uppmuntrande. Riktigt härligt!

Sen blev det apportträning.

Vessla fick träna lite på tandvisning, och det gick väldigt bra. Hon höll sig lugn och snäll. Hon måste ha varit trött ;o)

Bianca som vände upp sig mot kameran.

Gunilla och Valdi som sitter och lyssnar på en genomgång.

Isa ställde upp som fotomodell och här kommer några sittbilder på henne.



Här är (W)isas bror Wilson. En riktigt stilig och välpälsad kille. Grosse är pappa till dem och det syns likheter framför allt hos Wilson tycker jag.


Bianca som står och spanar ut mot planen.

Sen blev det lite platsliggning. 7 hundar, Vessla ligger längst ut till höger. Jag tror att hundarna låg ungefär två minuter. Husse gick fram och belönade Vessla någon gång under tiden, men hon låg stabilt och bra.


Framåt lunchtid så började Vessla bli uttråkad och började hitta på egna saker.




Biancas Matte hade med sig sin golden hanne, och nu sista dagen så fick även han komma ut och träna lite. De jobbade på fritt följ med kommendering. Det gick riktigt bra.

Sen var det dags att få hundarna så lika en ostbåge som möjligt ;o) Först ut Bianca och Björn. Det här är alltså en övning för att få hunden medveten om bakbenen. Man håller en godisbit utanför huvudet och för den bakåt mot hundens bakkropp, då viker hunden ihop sig som en ostbåge och slutligen så flyttar den på bakbenen för att nå godisen, då får den också belöningen.

Vessla låg lugnt vid sidan och tittade på... sen fick hon visa klossen och bakdelskontroll som vi tränar på så sätt.

Andrea och Isa jobbade på och var riktigt duktiga. Det gäller att hålla godismutan på rätt höjd, för annars sätter sig hunden istället för att böja sig.


Andra moment som vi tränade på under dagen var apportering, vilket gick riktigt bra. Anette tyckte att vi inte skulle vara rädda för att gå vidare i träningen och försöka få Vessla att gå en bit med apporten i munnen. Vilket funkade riktigt bra. Hon höll apporten, kanske inte stenhårt, men den vippade inte eller något, och utan tugg medan Husse backade ifrån henne. Vi tränade även på framförgående, eller framför allt på saktagående framför. Med hjälp av en target och sen belönar man efter bara något steg genom att kasta godis framför hundens huvud. Vessla fick även testa på budföring med Anette som mottagare. Vessla sprang med god fart och avslutade genom att tackla Anette ordentligt. Anette tipsade oss att vi bör berätta för mottagaren att de ska styra Vessla med en hand, för att slippa bli omkullknuffade ;o)

I slutet av dagen så passade vi på att fota Vessla lite. En ståbild, fast egentligen är den inte så värst bra. Hon var lite trött och man ser att läpparna hänger rätt rejält.

Och så en huvudbild.

Nu var lägret slut för den här gången. Det var jätteskoj att vara med och mycket lärorikt. Det var trevliga hussar och mattar och hoffar. Får vi chansen och blir inbjudna igen så tror jag definitivt att vi åker. Men annars så möter vi nog en massa Scandernas folk på andra hoffe-evenemang. Vi tackar Anders från Scandernas för att vi blev inbjudna och för en riktigt härlig helg.

Hemma från lägret möttes vi av den här sköna vårbilden. Visst ser det härligt ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar