söndag 18 maj 2008

Hoffeträff hemma hos Sanna och Kax

Idag var det hoffeträff hemma hos Sanna och Kax igen. Vädret var inte alls lika ljuvligt som det var för en månad sen, men det var ändå en väldigt trevlig träff. Vi började med en platsliggning, som väl gick lite sådär, åtminstone för Vessla. De andra låg snyggt och stiligt, men Vessla tyckte att det var alldeles för gott med nyklippt gräs. Lite dumt att lägga henne så tidigt på träningen också, när energin är som störst. Men jag hann iaf knäppa några foton. På första bilden finns alla med och andra bilden är på Vessla.



Den stilige hanen Kax.


Det blev lite hoppträning idag, här Grosse som hoppar.


Och så lite kamplek och spring med kampleksak!



Mona-Stina (som har HaMoSti´s kennel) tränade på klossen med sin Inez. Det här var en riktigt bra kloss, en trädgårdssten. Stabil och lockade inte precis till några andra beteenden, då den inte var så tuggvänlig, eller lätt att vända.


Mitt på dagen hann vi med ett par korta spårupptag i skogen. Husse och Vessla utgick cirka 10 meter i 90 graders vinkel mot spåret och så fick Vessla plocka spåret om hon hittade det och det gjorde hon. Första spårupptaget gjorde hon faktiskt klockrent och sen fick hon följa spåret kanske en 15-20 meter. Andra spåret tvekade hon lite i vilken riktning som spåret gick, men sen tog hon det och följde det bra.


Sen återvände vi ner till altanen och fikade lite, och sen blev det ett pass till på planen. Här sitter Sally med sin punkfrilla.


Det blev lite budföring för många av hundarna. Här är det Kax som springer.


Sen blev det visst ett foto på Inez.


Lite närbilder på Vessla.



Mixa börjar protestera. Nu får du sluta fota Matte och träna med mig istället, sa hon till Patricia.


Och då blev det lite träning. Här jobbar de på framåtsändande. Man låtsas kasta en godisbit framför hunden och när hunden har fokus framåt så klickar man och samtidigt kastar en ny godisbit som hunden ska få framför sig, så att den inte vänder upp mot en på klicket.


Patricia fick nog dagens glädjefnatt. Helt plötsligt bjöd Mixa på att krypa, helt utan kommando och Patricia blev jätteglad. Det hade aldrig hänt tidigare.


Sanna och Kax passade även de på att träna lite på klossen.


Vessla fick träna på hopp och då körde vi på frivilliga hopp mellan oss. Patricia kom och slängde upp kameran när Vessla hoppade och fångade den här bilden. LJUVLIG!


Trevligt att få lite bilder på ens egen hund också. Just i momentet hopp är det väldigt svårt att fota samtidigt som man själv står som mottagare, så även de här bilderna kommer från Patricia (två gårdvare).



Även Ina och Mindi tränade på hopp och jag fångade det här hoppet.


Som avslutning på dagen, efter att vi hade grillat och ätit gott, så fick Vessla leka lite med Kax. Eller hon fick lära sig att vissa hundar faktiskt säger ifrån när man kommer och försöker hoppa dem på ryggen. Kax är en väldigt signalsäker hund, som sänder tydliga signaler till andra hundar. Han tog i precis så mycket som behövdes för att visa Vessla var reglerna var, men helt utan att vara elak mot henne. Mycket nyttigt, men Vessla visste inte riktigt vad hon skulle ta sig till, hon ville ju sååå gärna leka med honom. Först började hon tokspringa ett par varv runt honom.


Sen gjorde hon ett försök att hoppa upp på hans rygg och då åkte hon i backen och Kax la sig nästan över henne, för att få henne att ge sig.


Och då blev hon lite lugnare.


Puss på dig Kax. Du är stor och stilig.


Det var en väldigt trevlig träningsdag idag. Trevligt att Mona-Stina var med. Det var första gången. Och trevligt att vi återigen var lite fler som träffades. Trots vädret så var det en riktigt bra träff. Nöjda och trötta åkte vi hemåt. På vägen hem stannade vi på coop bygg för att köpa färg, men då blev vi skickade till bauhaus, för byggavdelningen skulle slå igen på coop. Och sen inne på bauhaus efter vad som kändes som flera timmar (blir tokig på det där stället, det tar sååååån tid att få hjälp), så tänkte vi kika in deras djurfoderavdelning som vi hört skulle vara riktigt bra. Eftersom vi inte hittade den så frågade vi efter den och får svaret att den avdelningen är borttagen sen flera år tillbaka (trots att det fanns en skylt vid ingången som visade var avdelningen skulle vara) och så fick vi tipset att gå till Coop för att hitta hundfoder... suck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar