onsdag 21 maj 2008

Klickerträning GMBK

Igår var det klickerträning på GMBK igen. Innan vi åkte dit kom det en rejäl regnskur, så det var bara att dra på regnkläder tänkte jag. Kallt och ruggigt var det också. Men när vi väl kom fram höll jag på att stekas ihjäl. Det var riktigt varmt och inget regn! Så vi hade tur med vädret återigen. Vi kom fram ganska tidigt och hann med en promenad och att träna lite hopp innan själva träningen började. Vessla var väldigt disträ, speciellt under promenaden och hoppträningen. Hon smet jämte hindret ett flertal tillfällen på väg från mig till Husse. Men sen lyckades hon också med ett par snygga hopp. Även i början av själva träningen var hon disträ och skulle mest käka gräs, eller leta godis i gräset. Vi tränade på ingångar med och utan klossen. Med klossen gick det väldigt bra, och utan klossen gick det väl lite grann, någon gång lyckades hon jobba sig hela vägen in.

Sen var det Annikas tur att jobba med sin schäfer/bordercollie. Hon har sån härlig energi och leker väldigt härligt.


Nästa pass för Husse och Vesslas del började med att Vessla skulle få bjuda på lite beteenden. Vi försöker göra en rutin där hon ska bjuda på stående framför med kontakt, komma in i fotposition, lägga sig ner, ställa sig upp, sitt framför och backa (är de beteenden hon bjuder på än så länge). Vessla var riktigt duktig och riktigt allert och när hon bjudit på ett beteende ungefär två gånger i rad, så var det ett nytt beteende som efterfrågades och då testade hon en gång till på det tidigare beteendet, men när det inte fick belöning så bytte hon snabbt och testade något nytt. Riktigt härligt att se henne. Här nedan kommer bilder, först stå framför med kontakt.


Här bjuder hon på backa.


Och slutligen bjuder hon här på ett läggande. Hon fäller sig med rätt teknik utan att flytta frambenen framåt utan hon viker sig rakt bak.


Därefter tränade vi på att hon ska göra lägganden medan Husse trampar med fötterna och det funkade bra. Sen försöker vi komma vidare till nästa steg som är att hon ska följa med något steg baklänges först för att sen lägga sig, vilket hon inte riktigt har förstått än. Hon kan lägga sig medan Husse backar, men hon följer inte med något steg först. Men det kommer väl.

Därefter hade Lena och Dacke en liten förevisning. Det var några som ville se hur ett helt moment skulle se ut, så de förevisade läggande under gång och bröt även isär momentet och visade vilka delmoment som man behöver träna på. Det var intressant att se, och det var många som inte alls visste hur momentet skulle se ut i slutändan.

Som avslutning på träningspasset så körde vi lite backande med fokus. Vessla hänger med under kanske 10 steg, men sen tappar hon gärna fokus. Lena tyckte att vi skulle testa att vända och se hur Vessla gick i vändningen, och det gör hon väldigt bra. Där bibehåller hon fokuset och Lena tyckte att vi kunde nog börja jobba mera i rättvänt läge. Kanske även att vi ska börja jobba på språngmarschen för att få upp lite mer energi i momentet och det tror jag är en bra idé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar