söndag 3 augusti 2008

Hoffeträff

Igår hade Hoffar i Väst träff hemma hos Sanna och Kax. Det var klickerträning som stod på programmet och som inbjuden tränare hade vi Britten (som är klickerinstruktör med utbildning från Canis). Det var en väldigt trevlig och lärorik dag. Vi tränade mycket på kontakt och det är alltid välbehövligt. Det var lite nya människor och hundar med och det är alltid skoj. Vi fick träffa några av Mona-Stinas "valpar" (om man nu kan kalla dem valpar fortfarande...) Det var två stycken ur B-kullen. Skönt för hundarna, men mindre bra för kameran, var vädret. Det var mulet och ganska svalt på förmiddagen och ljuset var inte tillräckligt för att få några bra bilder, men några kommer här i alla fall. Först ut är ett foto på Arras (från Gårdvarens kennel).


En huvudbild på Ronja (B-kullen).


Kax hade huvudet fullt av löptikar. Dels så höglöpte Mona-Stinas bägge tikar, samt en av B-kullens 7 månaders valpar verkade precis vara på väg att börja löpa. Så Kax fastnade med huvudet i backen och ville inte lyfta på det. Tills vi höjde insatsen lite, och bytte belöning från korv eller om det var köttbulle till tubost. Det var mycket populärt hos Kax och han slickade sig såååå om nosen.


Ronja har krypit ihop och ligger och vilar lite. Hon ligger så sött med huvudet på sig själv.


Inez med Mona-Stina, som tränade lite på apporten. Det märktes att Inez var lite slö av löpet.


Men springa en liten bit med apporten fixade hon ju galant. Hon sprang så roligt, med apporten högt upp i luften.


Kax lugnade ner sig lite på eftermiddagen.


Vi hade även ett extra störningsmoment under ett tag. Den här lilla söta katt-tösen tittade förbi och funderade på om hon skulle jaga några hoffar idag, eller inte.


Här tränas Arras i att inte hoppa på människor som kommer fram för att prata med Matte. Även här blev det en tub med leverpastej som användes och den var uppskattad den med.


Arras var en riktigt stilig 3-årig hoffepojk.


Husse och Vessla gick ett steg längre i inte hoppa på folk-träningen. Här står Mona-Stina med godisar i handen och lockar lite på Vessla med dem, men Vessla vet att belöningen i form av tubost kommer från Husse.


Vi passade även på att träna lite med Vessla lös. Det var ett gyllene tillfälle, då det inte finns så mycket som hon kan springa iväg till. Och det syntes att det blev det lite extra spring i benen på henne.


Hon blev bortskämd av Mona-Stina och fick en ny leksak av henne. Titta så glad hon blev!


Hon blev så överlycklig att hon vart tvungen att rejsa iväg och ta ett dopp i fiskdammen. Men efter att vi alla rusat iväg ifrån henne så kom hon in igen till oss. Efter avslutad klickerträning gick vi upp i skogen och tog ett spår som var ungefär som ett appellspår, två vinklar, två apporter och slut. Det hade legat över 4 timmar. Vessla tog upp spåret ok och visade apporterna tydligt och bra. Hon var dock ganska trött och fick lite småhjälp av Husse ibland för att klara ut hela spåret. Därefter blev det bad och lek tillsammans med Kax.


Som vanligt lekte Vessla sjöutter och dök och härjade runt i vattnet. Hon var ute och hämtade nästan in leksaken i vattnet, men släppte den gärna innan hon kom in till kanten. Så då fick Kax simma ut och hämta den. Sjön de badade i var ganska brun och det blev därför en riktig dusch när vi kom hem. Vattnet som rann av henne var nästan kaffefärgat ;o)


Det var verkligen en jättehärlig dag. Skönt att vädret var svalt åtminstone på förmiddagen, för det gjorde att Vessla och de andra hundarna orkade göra mycket mer. Det kändes som om Vessla hade fått sin energi tillbaka och träningen gick riktigt bra. Hon blir nog även lite mer taggad när det är fler hundar och människor runt henne. Vi vill tacka Sanna och Kax för att vi får vara hemma hos er och träna och för hjälp med inkallning och annan träning i skogen. Och ett stort tack till Britten som var en väldigt duktig instruktör. Det blev ett bra utbyte av erfarenheter och jag tror att vi alla lärde oss något nytt.

1 kommentar:

  1. Visst hade vi en härlig dag tillsammans, kul att träffa er. Lite nya människor är alltid kul. Vi lyckades hitta er hemsida genom lite detektivarbete. Hoppas vi ses igen på någon träff. Ha det bra

    SvaraRadera