söndag 17 augusti 2008

Husses Helgrapport

Så var vi ytterligare en helg närmare lydnadsdebuten, eller är det en helg längre från kanske :-)

På lördagen var jag och Vessla vid planen i Bur och tränade lite. Det blev mest kontakt, inkallning, lekträning, lite target och ett par omgångar med sitt. Det hela var extra utmanande då det går hästar på en kortsida och en långsida, men det ska man ju klara av också. Vessla sprang bara dit en eller två gånger och ville leka med hästarna (som också var lite intresserade av våran träning, de kanske ska introduceras för klickern).

På eftermiddagen joggade jag ut i skogen och lade ett spår, ca 250 meter och 6 apporter plus slutapport. Efter att ha varit hemma och klippt gräset och hämtat Vessla så återvände vi till skogen för att gå spåret. Det gick ganska bra men Vessla var nog ganska slö pga värmen, så hon tappade spåret ett par gånger. Jag stod lugnt kvar i spåret och hon hittade tillbaka och fortsatte lugnt. Snart dax att höja ribban och avsluta spåret vid "ointresse" eller lågt engagemang - men hon är ju nubörjade än så länge. Till slut hade hon markerat 5 apporter plus slut och missade en apport helt. Jag hittade den inte heller för den delen, så jag tror att vi villade bort oss lite i någon mörk vrå av skogen. På 3 av 5 apporter markerade Vessla bra medans hon endast nosade hastigast på de 3 andra, något vi ska jobba på för sig. Ett lyckat spår till slut iaf.

Idag Söndag blev det ett lydnadspass ute med lite mer sitt och lek- och kontaktträning. Dessutom gick vi en längre strecka i skogen (stig) där hon fick gå i släpande koppel större delen. Sen körde vi "säkert tusen gånger" att hon fick belöning (klick plus godis) på frivillig kommande in till "fotposition". Eftersom vi inte har någon inkallning så jobbar vi hårt på detta, och idag gick det bra både med Vessla framifrån och bakifrån. Om och om igen, bara att nöta på.

Hade tänkt köra ett litet klickerpass på kvällen men det fick utgå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar