onsdag 13 augusti 2008

Lite bilder från RM

RM började med riksmästerskapet i lydnad. Ina och Mindi ställde upp i lydnadsettan och det gick ju hur bra som helst. De fick sitt tredje första pris och därmed LPI, och inte nog med det. De blev till och med 3:a i lydnads VM med det resultatet! Ett jättegrattis till er! Det är en fröjd att se er på planen.


Det blev tyvärr inte fler bilder från fredagen, då vädret inte riktigt tillät. Lydnadsplanerna låg också på långt avstånd från publiken, vilket ännu mer försämrade kvaliteten på bilderna.

På lördagen var det dags för spårtävlingen. Tyvärr gick det inte speciellt bra för de flesta ute i spåren, och det var endast en hoffe som tog sig runt spåret i elitklass och 4 (tror jag) i lägre klass. Så dagens tävling var snabbt över. Jag skippade faktiskt helt att ta fram kameran.

Efter tävlingen åkte vi tillbaka till våran lilla stuga som låg belägen i Lilla Landet och då kom kameran fram. Vi delade stuga med Annelie och Fredrik, Geisha och Lilla Usca. Och i stugan jämte oss bodde Bodil med Viska och Uma, och Sofia med Skajja och hennes lilla hoffelika blandras som jag helt tappat namnet på. Det var ett bra staket framför stugorna och där fick hundarna sitta uppbundna emellanåt. Här sitter Usca och tittar sig omkring.


Även Geisha satt uppbunden.


Lilla söta Viska, som inte är så liten längre. Det kändes som om hon hade vuxit en hel del sen vi såg henne sist.


Vessla satt även hon och tittade på de andra.


Vi passade även på att träna lite utställning inför söndagen. Bodil skulle ställa ut Geisha, som inte ställts ut på massor av år, men nu var det slutligen dags. Här står hon fint uppställd.


Sen fick Vessla och Viska träna lite på att springa efter varandra. Men först lite uppställning. Vessla.



Och Viska.


Sen blev det springträning också. Vessla var lite studsigare än vanligt.


Medans Viska följde efter Bodil utan koppel.


På lördagskvällen var det gemensam grillning på klubben och även hofferace. Efter en hel del tvekan så beslöt sig Husse för att han och Vessla skulle ställa upp. Det gick väl inte så där jättebra dock. De kom väl 1 sekund efter vinnare om jag inte minns fel, men de var i alla fall någon tiondel snabbare än Viska och Bodil. Vi gjorde grillspett och njöt gott. Sen blev det en tidig kväll och vi gick och la oss halv elva.

Sen blev det söndag och det var dags för utställningen. Det var tyvärr två ringar igång samtidigt så man missade en massa hundar. Vessla skulle för första gången ställas i juniorklass och mötte 8 andra hoffar. Först ut var Lola (importtik på Bergenhovs kennel).


Bergenhovs Afera med Matte Samineh. De gick riktigt bra för deras del och de slutade som bästa juniortik.



Bergenhovs Agatka.


Bergenhovs Agunia - Maja med John.


Sen var det Vesslas tur att äntra ringen. Och det gjorde hon med ett skutt. Det var knappt att hon kunde springa något steg utan att galoppera och hoppa runt...


Först på andra varvet kom det lite normala steg.



Sen var det uppställning inför domaren och Vessla stod glatt och viftade på svansen. Men det blev en tvåa och kommentarer att det här är en tik som behöver lååång tid att växa till sig. Kritiken var på tyska och vi lyckas väl inte precis översätta den. Vet inte ens om vi lyckats tolka vad det egentligen står heller, men här kommer det i alla fall: 10 monate SM Hündin von gestreckten typ. Kompl. Scherengebiss. Etw. Offene Liefsen, Korr Ohren, Rüden etw. aufsteigen, Ruk inordnung, Läufe gerade, etw. austhehender Foten. Auch in der bewegung, das Haarldeid in sehr gute lange u. Struktur, Malenzeichen u. farbe korr. die Hündin ist hundlich u. sicher.


Därefter gick Bodil och Viska in i ringen. Viska är jätteduktig och stod fint uppställd och rörde sig bra. De placerade sig slutligen som 3:e bästa juniortik.


Ytterligare en tik som var med. Jag tror det här var en tik från Hässlehoff, men jag är osäker just nu.


Även Tinka med sin söta tik Arga Annika var med och de placerade sig som 2:a bästa juniortik.



Bland de sista hundarna som gick in i ringen var gamla gumman Geisha. Hon tävlade i veteranklassen och mötte en annan 12-årig tik. Där gick hon segrande och fick ett Ck. Sen mötte hon Grosse i veteranfinalen och vann, och därmed blev hon BIS-veteran. Ett jättegrattis!


Under söndagen var det nästan enbart regnväder och det blev faktiskt lite kallt och ruggigt. Vi stannade kvar till slutet av dagen och sen bar det av hemåt. Vi får väl se när vi ställer ut Vessla nästa gång. Hon behöver tid att växa till sig, men kanske att vi testar igen strax efter nyår, när det är My Dog här i Göteborg.

1 kommentar:

  1. Tack för fina bilder efter RM:et, hoppas vi ses fler gånger och lycka till!

    Mvh Afera och Matte Smaineh

    SvaraRadera